Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
25.05.2023 06:30

Deli z drugimi:

Share

Telemach Slovenija s stotim mobilnim partnerjem za gostovanja v omrežju 5G po svetu

Telemach Slovenija, eden največjih telekomunikacijskih operaterjev v državi, je maja vzpostavil komercialne storitve s stotim mobilnim partnerjem za gostovanja v omrežju 5G.

Omrežje sedanjosti in prihodnosti 5G, ki je mobilne komunikacije dvignilo na povsem novo raven, se hitro širi in postaja del vsakdana mobilnih uporabnikov. Pri Telemachu Slovenija pospešeno vlagajo v svoje mobilno omrežje in bodo tudi v prihodnje, hkrati pa se trudijo, da bi imeli njihovi uporabniki najboljšo izkušnjo tudi, ko potujejo v tujino.

Tako imajo v podjetju v kar 195 državah sveta s 454 mobilnimi operaterji vzpostavljene storitve gostovanja, nov mejnik pa so dosegli na področju 5G ta mesec, ko so za gostovanje v omrežju nove generacije vzpostavili storitve z že 100. partnerjem. Pri tem pokrivajo že celotno Evropsko unijo in tudi Združeno kraljestvo, poleg tega pa še 40 omrežij zunaj EU. Seznam se nenehno povečuje, saj v podjetju vseskozi spremljajo, v katerih državah so še operaterji, ki so nared za 5G.

»Pri Telemachu se vseskozi osredotočamo na to, kaj več bi še lahko ponudili našim uporabnikom, da bi bilo njihovo zadovoljstvo še naprej na visoki ravni, ne glede na to, ali so v Sloveniji ali v tujini. Široka mreža operaterjev, ki nudijo gostovanje v omrežju 5G, je vsekakor zelo pomemben dejavnik pri tem in trudili se bomo, da jo bomo še naprej povečevali, saj je znano, da Slovenci zelo radi potujejo, za dobro počutje v tujini pa so dobre mobilne storitve pogosto zelo pomembne, v večini primerov tudi nujne,« pravi Adrian Ježina, predsednik poslovodstva Telemacha Slovenija, pri katerem so tehnologijo 5G testirali že pred več kot tremi leti, pred dvema letoma pa so kot prvi v Sloveniji ponudili 5G za komercialno rabo s pravo 5G uporabniško izkušnjo.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več