Računalništvo, telefonija
18.06.2019 20:30

Deli z drugimi:

Share

Telemach nadgrajuje hitrosti interneta

Telemach je začel svojo nadgradnjo hitrosti internetne povezave za uporabnike EON paketov. Za začetek so nadgradili hitrost povezave k uporabniku, do konca poletja pa načrtujejo še nadgradnjo hitrosti od uporabnika.
Telemach nadgrajuje hitrosti interneta
Telemach nadgrajuje hitrosti interneta

Paket EON Lite je do sedaj imel hitrost 75/5 Mbps, sedaj je ta nadgrajena na 100/5 Mbps. EON Full je iz 150/10 Mbps nadgrajen na 250/10 Mbps in EON Premium iz 300/15 Mbps na 500/15 Mbps. Te hitrosti pa Telemach zagotavlja le na svojem lastnem omrežju in na nekaterih delih omrežja Telekoma Slovenije.


Takšno hitrost lahko pričakujejo uporabniki Telemacha na optičnem omrežju Telekoma Slovenije in sicer na naslednjih lokacijah: Izola, Sežana, del Kranja, Jesenice, Nova Gorica, Vnanje in Notranje Gorice, Divača ter večini OŠO optičnega omrežja. Izjemi sta OŠO ASD (Radenci) in OŠO Tritel (Železniki, Velike Lašče, Semič, Dolenjske toplice, Gorenja vas – Poljane), kjer je najvišja hitrost 100 Mbps.


Do konca poletja, pa naj bi podjetje zagotovilo še hitrejši prenos podatkov od uporabnika (upload) in sicer iz 5 na 10 Mbps za uporabnike EON Lite, iz 10 na 20 Mbps za uporabnike EON Full in iz 15 na 50 Mbps za uporabnike paketa EON Premium.

Telemach pa prav tako načrtuje še nadgradnjo iz kableskega sistema DOCSIS 3.0 na DOCSIS 3.1 kaj kmalu. Tukaj naj bi šlo samo za zamenjavo modemov, saj je obstoječe omrežje že sposobno te nadgradnje, je za Uporabno stran pojasnil predsednik poslovodstva Telemacha, Adrian Ježina.


Prijavi napako v članku