Telefoni
13.10.2012 07:06
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telefonski račun za 12 bilijard evrov

Se vam je že kdaj pripetilo, da vam je ponudnik mobilnih storitev zaračunal več kot bi lahko?
Se vam je že kdaj pripetilo, da vam je ponudnik mobilnih storitev zaračunal več kot bi lahko?

V praksi se je že večkrat izkazalo, da uporabniki storitev mobilne telefonije slepo zaupajo operaterjem in zato le redkokdaj preverijo, kaj so jim ponudniki dejansko zaračunali. Nekdanja francoska učiteljica Solenne San Jose iz mesta Pessac v okolici Bordeauxa pa je svoj račun pregledala vsaj tisočkrat. Ko je ženska odprla kuverto z računom za mobilno telefonijo, je namreč videla znesek za kar vrtoglavih 11.721.000.000.000.000 evrov oziroma slabih 12 bilijard evrov.

Prave težave so se za nekdanjo francosko učiteljico pričele s klicem na center za pomoč uporabnikom francoskega ponudnika mobilne telefonije Bouygues Telecom. Uslužbenci mobilnega operaterja so ji namreč zatrdili, da ne morejo narediti ničesar, da bi popravili računalniško pripravljen račun, zato so ji svetovali, naj račun čimprej poravna. Če tega ne zmore poravnati v enem obroku, so ji »prijazni« uslužbenci svetovali, naj slabih 12 bilijard evrov poravna z obročnim odplačevanjem.

»Pametni« uslužbenci centra za pomoč uporabnikom francoskega ponudnika mobilne telefonije Bouygues Telecom pri »svetovanju« verjetno niso opazili, da je ta znesek kar 6000-krat višji od letnega bruto domačega proizvoda Francije. Naposled je francoski gigant mobilne telefonije le priznal svojo napako in ogorčeni uporabnici sporočil, da bo morala plačati le znesek v višini 117,21 evrov. Za zmoto so se ženski seveda opravičili in navedli, da vzrok zanjo tiči v tiskarski napaki ter posledično v šumu v komunikaciji med stranko in klicnim centrom.


Prijavi napako v članku