Telefoni
05.03.2021 11:56
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telefon z 18 gigabajti sistemskega pomnilnika?

Najboljši telefon za igranje iger naj bi bil predstavljen že 10. marca.
Najboljši telefon za igranje iger naj bi bil predstavljen že 10. marca.

Ko se odločamo za nakup novega pametnega mobilnega telefona, je strojna oprema pogosto tista, ki nas prepriča. To še posebej drži v primeru, ko pametni mobilni telefon uporabljamo za igranje mobilnih iger. Te so namreč v zadnjih nekaj letih postale že grafično zelo napredne, zato je zmogljiv telefon nujen za dobro igričarsko izkušnjo.

Ker mobilne računalniške igre postajajo grafično vse bolj zahtevne, ne preseneča, da temu sledijo tudi igričarski pametni mobilni telefoni. Med vsemi pa naj bi še posebej izstopal pametni mobilni telefon Asus ROG Phone 5, saj naj bi imel na voljo kar 18 gigabajtov sistemskega pomnilnika. To pomeni, da bo imel več sistemskega pomnilnika kot marsikateri prenosni računalnik, namenjen igranju računalniških iger.

Čeprav podjetje Asus še ni razkrilo podrobnosti o pametnem telefonu ROG Phone 5, so poznavalci prepričani, da bo skoraj zagotovo temeljil na osnovi mobilnega procesorja Snapdragon 888, dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa mu bo zagotavljala baterija kapacitete 6.000 miliamper ur. To bomo lahko hitro polnili z močjo kar 65 vatov. Poleg tega bo razpolagal še s 17,2-centimetrskim (6,78-palčnim) zaslonom ločljivosti Full-HD+ in frekvenco 144 hercev. Na voljo bo še 512 gigabajtov vgrajenega pomnilnika.

Novi igričarski pametni mobilni telefon Asus ROG Phone naj bi bil sicer na voljo v dveh različicah, in sicer s sistemskim pomnilnikom kapacitete 12 in 18 gigabajtov. Za zajem fotografij in videoposnetkov naj bi bilo na voljo slikovno tipalo ločljivosti 64 milijonov slikovnih točk.


Prijavi napako v članku