Telefoni
25.01.2021 14:12
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telefon iPhone 12 je lahko nevaren za življenje srčnih bolnikov!

V primeru običajne uporabe mora biti iPhone 12 od občutljive naprave oddaljen vsaj 15 centimetrov.
V primeru običajne uporabe mora biti iPhone 12 od občutljive naprave oddaljen vsaj 15 centimetrov.

Podjetje Apple je konec lanskega leta pričel s prodajo pametnih mobilnih telefonov iPhone 12, ki so pričakovano navdušili mnoge. Poleg tega pa je računalniški gigant predstavil še brezžično polnjenje MagSafe, ki se povsem prilega novemu pametnemu mobilnemu telefonu iPhone 12. Kupcem sta na voljo dve različici novosti, in sicer MagSafe Charger za polnjenje ene naprave in MagSafe Charger Duo za polnjenje dveh naprav hkrati. Medtem ko je bilo prvega že pred časom mogoče kupiti v prosti prodaji, je MagSafe Charger Duo postal na voljo šele pred kratkim.

Ker pa sta tako pametni mobilni telefoni iPhone 12 kot brezžična polnilca MagSafe Charger in MagSafe Charger Duo opremljena z močnimi magneti, je podjetje Apple nedavno izdalo posebno varnostno opozorilo. V njem uporabnike opozarja, da ne smejo uporabljati novega telefona in brezžičnega polnilca v bližini srčnih spodbujevalnikov, defribrilatorjev in drugih vstavkov, ki bi se lahko negativno odzvali na magnete in radijske valove, saj bi lahko prišlo do njihove okvare. S tem pa bi bilo v najslabšem primeru lahko ogroženo celo življenje bolnika.

Podjetje Apple svetuje, da moramo tako pametne mobilne telefone iPhone 12 kot brezžična polnilca MagSafe Charger in MagSafe Charger Duo držati stran od medicinskih naprav. V primeru običajne uporabe mora biti naprava od občutljive naprave oddaljena vsaj 15 centimetrov. V primeru brezžičnega polnjenja telefona iPhone 12 s polnilnikom MagSafe Charger pa vsaj 30 centimetrov.


Prijavi napako v članku