Računalništvo, telefonija
14.10.2019 14:00

Deli z drugimi:

Share

Tehnologija, ki spreminja svet

.. Vsa pitna voda ni enako kakovostna, vsak pa zase želi najboljše. Kakovostno pitno vodo lahko zagotovite tudi v vašem domu - s slovensko inovacijo svetovnega merila ..
Tehnologija, ki spreminja svet
Tehnologija, ki spreminja svet

Večina nas pri obdelavi vode pomisli na razne filtre za vodo z aktivnim ogljem, ionske izmenjevalce ali magnetne naprave. Te rešitve imajo težavo, ker zahtevajo uporabo vrčev, zamenjavo vložkov aktivnega oglja ali ionske mase in so za domačo uporabo glede vgradnje zelo zahtevne.

Pa poglejmo, kakšne so druge možnosti. Kinetična tehnologija je dosežek slovenskega znanja v svetovnem merilu. Obdelave vode, ki poleg H2O vsebuje še veliko drugih, tudi neželenih snovi in organizmov, so se v družbi J in P d.o.o. lotili drugače, a na znanstveno podprt način. Učinkovitost delovanja je bila dokazana v profesionalni rabi priprave vod.

In kaj vse zmore kinetična tehnologija?

Kinetična tehnologija zmore omejevanje nalaganja vodnega kamna, nevtralizacijo organskih in anorganskih primesi v vodi, učinkovito dezinfekcijo vode z uničevanjem bakterij in drugih mikroorganizmov v vodi, in to z uporabo vodnega toka samega in brez kemikalij. Tehnologija temelji na uporabi fenomenov hidrodinamične kavitacije, novo izumljenega postopka aeracije vode in uporabi mehanskih sil za obdelavo vode v podtlačnem okolju. V taki obliki obdelave je voda veliko bolj dostopna za obdelavo na mikroravni. Še več, tehnologijo je družbi uspelo zapakirati v velikost mrežice oziroma aeratorja za pipo, ki opravlja tudi funkcijo varčevanja z vodo. Uporabniki pa želijo več, zato bodo kmalu na trg poslali novost – prho za tuširanje.

Novost – prha za tuširanje

Svoje postopke in dosežke je Kinetic Team verificiral v institucijah in laboratorijih po vsem svetu. Največji dosežek verifikacije so povratne informacije uporabnikov, ki so tudi izrazili veliko željo po napredku vzdrževanja osebne nege pri tuširanju. Uporabniki si želijo dobrotvornega učinka kinetične vode na koži celega telesa, ne samo na obrazu in rokah. Kinetic Team prho za tuširanje razvija že dve leti, trenutno pa potekajo končna testiranja s skupino uporabnikov v Sloveniji in tujini. Po napovedih direktorja razvoja, Dragana Jeremića, naj bi končen izdelek prišel na trg v začetku prihodnjega leta. Dodal je, da že prejemajo zelo veliko naročil za izdelek, ki se še ni “rodil”.

5 let se aktivno ukvarjajo z obdelavo vode

Kinetic team je skupina ljudi, ki že 5 let aktivno deluje na razvoju nove tehnologije izboljšanja obdelave vode. Sicer pa podjetje na področju pitne vode deluje že 27 let. Svoj dosežek so poimenovali KINETIC REACTOR in ga kot takega tudi patentirali. Najbolj znan produkt kinetične tehnologije je v prodaji že dve leti – to je že omenjeni nastavek za pipe kinetic reactor-tap. Prisoten je že v 15 državah na 250 milijonskem trgu. Prisotni so tudi na profesionalnih točkah obdelave vode, kot so npr. industrija, vodna gospodarstva, javni objekti itd.

Več informacij najdete na www.kinetic-reactor.com/sl (P.R.)


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Ponujajo licenčno programsko opremo več kot 3000 različnih proizvajalcev, kot tudi svetovanje in profesionalne storitve. Skupina COMPAREX, katerega del je tudi COMPAREX d.o.o. ima ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Genis svojim partnerjem zagotavlja vrhunske storitve in informacijske rešitve za podporo pri optimizaciji poslovanja ter uvajanju novih poslovnih in vodstvenih modelov. Danes je podjetje ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Zlati partner

RMC Pro d.o.o.

Brilejeva 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 36 33, 031 475 850
Podjetje RMC Pro vam bo pomagalo pri postavljanju in uresničevanju strateških ciljev. Kolikokrat ste se kot odgovorni, kot lastnik podjetja, kot direktor, kot vodja projekta spraševali, ... Več