Facebook
25.07.2018 13:55

Deli z drugimi:

Share

Tedenske novosti na področju družbenih omrežij: Instagram, Pinterest, Slack … 

Tedenske novosti na področju družbenih omrežij: Instagram, Pinterest, Slack ... 
Tedenske novosti na področju družbenih omrežij: Instagram, Pinterest, Slack ... 

Spet je čas za tedenski pregled dogajanja na področju družbenih omrežij. Za vas smo zbrali najbolj aktualne novosti iz sveta Facebooka, Slacka, Instagrama, Pinteresta in ostalih predstavnikov družbenih omrežij, ki so v zadnjih letih postali najpomembnejša spletna mesta in aplikacije na sploh.

Facebook

Messenger lahko sinhronizira kontakte iz Instagrama

Facebook je dodal novo lastnost, s katero lahko v Messenger izvozimo kontakte iz Instagrama. To opcijo bomo našli v sekciji “People” aplikacije Messenger. Jane Manchun Wong, inženirka programske opreme, ki pogosto opazi novosti v svetu družbenih omrežij, je objavila posnetek zaslona, kjer je vidno, kako poteka sinhronizacija kontaktov. Ko je lastnost dodana, boste opazili gumb “Connect Instagram” in od tam naprej bo Messenger avtomatsko dodal kontakte iz aplikacije. Po tem, ko povežemo račune, bo naše Instagram uporabniško ime vidno ostalim uporabnikom na Messengerju.

Glavni izvršni direktor Facebooka, Mark Zuckerberg, pravi, da ni želel braniti tiste, ki so zanikali holokavst

Prejšnji teden je Zuckerberg v intervjuju za podkast “Recode Decode” dejal, da objave, ki zanikajo holokavst, ne bodo odstranjene avtomatsko. Številni mediji so Zuckerbergovo izjavo povzeli kot branjenje teh ljudi, ki zanikajo holokavst, vendar se je potem prvi mož Facebooka izjasnil, da nikakor ni želel braniti teh ljudi in da se mu zdi zanikanje holokavsta zelo žaljivo in neprimerno. “Na Facebooku imamo jasno določene principe, kaj odstranimo: Če ima zadeva potencial, da rezultira na škodljivi način, povzroči resnično fizično škodo, potem objava oz. vsebina ni primerna za platformo”, je dodal Zuckerberg.

Instagram

Zmožnost odstranjevanja sledilcev

Instagram razvija novo lastnost, ki bo omogočila uporabnikom večji nadzor nad tem, kdo jim lahko sledi in kdo ne. Trenutno si lahko profil nastavimo kot zaseben ali javen in ljudje, ki želijo slediti zasebnemu profilu, morajo zaprositi za potrditev. Zdaj bo tudi javni profili imeli možnost odločati o tem, kdo jim lahko sledi. Lahko bodo subtilno odstranili sledilce, ki ne bodo za to dobili nobenega obvestila. Kot omenjeno gre za nekoliko manj agresivno potezo kot blokiranje uporabnika.

Če imate zasebni profil, bi že morali imeti dostop do opcije “Remove follower”. Do te opcije pridemo tako, da kliknemo na “Followers” in nato izberemo tri pike ob uporabniku. Ko izberemo te tri pike, lahko odstranimo sledilca.

Izboljšana je dvo-stopenjska avtentikacija

Instagram se je odločil, da izboljša svojo dvo-stopenjsko avtentikacijo z uporabo “third-party” aplikacij kot sta Google Authenticator in Duo. Tako nam ni potrebno uporabiti SMS sporočil, da bi se lahko vpisali v svoj račun.

Odslej lahko vidimo, kdaj so naši prijatelji “on-line”

O tej lastnosti smo pred kratkim napisali poseben članek, zato ne bomo izgubljali preveč besed. Če je vaš prijatelj dosegljiv na Instagramu, boste ob njem opazili zeleno piko v kotu profilne slike. Zelena pika se bo pojavila med zasebnimi sporočili in na seznamu, ko delimo objavo. Videli bomo zgolj status ljudi, katerim sledimo, ali ljudi, s katerimi smo bili v kontaktu preko direktnih sporočil.

Pinterest

Instapaper ponovno neodvisen

Pinterest je podpisal dogovor za prenos lastništva Instapaper-ja na podjetje Instant Paper, Inc. Lastniki podjetja so isti ljudje, ki so delali na Instapaper-ju od trenutka, ko je ta bil prodan leta 2013. Instapaper pravi, da se za uporabnike ne bo praktično nič spremenilo, ne glede na novo lastništvo. Celoten produkt bodo upravljali isti ljudje, ki so Instapaper vodili zadnjih 5 let. “Še naprej bomo ponujali robustno storitev, ki se osredotoča na bralce in uporabniško izkušnjo”, so povedali pri Instapaper-ju. “Poleg tega se želimo iskreno zahvaliti Pinterestu, da so zadnji dve leti odlično skrbeli za produkt”, so še dodali.

Slack

Nakup “start-up” podjetja Missions

Slack je naznanil, da je kupil “start-up” Missions, podjetje, ki se ukvarja z izboljšanjem delovnih procesov znotraj Slacka samega. “Gradili bomo na Missions tehnologiji, da bi lahko povečali produktivnost ekip v podjetjih – od marketinga, prodaje, do poslovne analitike. Želimo si avtomatizirati rutinsko delo, brez da bi bilo potrebno komurkoli pisati kodo. S tem, ko ekipe osvobodimo takšnega in podobnega dela, imajo zaposleni več možnosti in časa za kreativno in strateško delo”, so zapisali pri Slacku.

Microsoft je pred kratkim izdal brezplačno verzijo Slackovega rivala, znano pod imenom Microsoft Teams, kar pomeni, da se tehnologija na področju kolaboracije razvija, konkurenca pa zaostruje. Slack se trenutno lahko pohvali s preko 1.500 boti in aplikacijami na svoji platformi, na mesec pa beležijo preko 8 milijonov aktivnih uporabnikov. Po podatkih VentureBeat-a ima Slack poleg tega še 70.000 plačljivih ekip.

Snap

Nova partnerstva

Po podatkih portala Axios naj bi Snapchat pripravljal izid novičarske iniciative, s katero bi vsebine na platformi prišle bolj do izraza. Kot vse kaže bo Snapchat sodeloval z medijskimi hišami, da bi novinarjem dal možnost, da uporabijo Snapchat kot nek premor med novicami. Med novimi partnerji so NewsWhip, Storyful, SAM Desk in TagBoard. Te organizacije bodo tako imele dostop do vseh javno objavljenih fotografij in videov.

WhatsApp

Posredovana sporočila v Indiji pod strogim nadzorom

WhatsApp bo začel s testiranjem lastnosti, ki omeji posredovanje sporočil v Indiji. Ta ukrep bi naj pripomogel k preprečevanju širjenja lažnih novic. V Indiji je bilo do danes odkritih kar nekaj primerov, ko se je WhatsApp uporabljal za lažno obtoževanje ljudi, ki naj bi zagrešili kriminalna, vendar v resnici niso. Rezultat tega je bil več javnih linčov ljudi, po krivici.

S skoraj 200 milijoni uporabnikov v Indiji je WhatsApp zelo priljubljena aplikacija. Prejšnji teden je WhatsApp objavil oglas v enem od indijskih časopisov, v katerem opozarja na nevarnost širjenja lažnih novic v aplikaciji.


Prijavi napako v članku