Televizorji
17.05.2010 12:57
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsungov tanki televizor AMOLED z 42-palčno diagonalo

Novi Samsungov televizor naj bi zagotavljal izjemno kakovost prikaza slik in filmskih posnetkov.
Novi Samsungov televizor naj bi zagotavljal izjemno kakovost prikaza slik in filmskih posnetkov.

Plazmatski televizorji in televizorji s tekočimi kristali bodo kmalu postali stvar preteklosti. Njihovo mesto bodo namreč prevzeli televizorji AMOLED, ki v debelino merijo le nekaj milimetrov in tehtajo komajda nekaj kilogramov.

Nov mejnik na področju izdelovanja AMOLED televizorjev pa je z novo generacijo matrike zaslonov (generacija 5.5) postavilo podjetje Samsung. Če gre verjeti napovedim, bi računalniški gigant v naslednjem letu lahko s pomočjo nove tehnologije izdelal televizorje z diagonalo vse do 42-palcev oziroma 106,7-centimetrov.

Nova generacija televizorjev podjetja Samsung naj bi ponujala svetlejšo in ostrejšo sliko v primerjavi z LCD ali plazmatskimi televizorji. Novinec naj bi bil primeren tudi za nekoliko svetlejše prostore, saj naj bi njegovo kontrastno razmerje znašalo kar vrtoglavih milijon proti ena. Ker AMOLED televizorji ne potrebujejo dodatne osvetlitve, naj bi novinec v debelino meril zgolj slabih pet milimetrov in naj bi pri polni obremenitvi porabil polovico manj električne energije v primerjavi z zdajšnjimi rešitvami.

Samsungov televizor s 106,7-centimetrsko diagonalo in 0,3-milimetrsko matriko naj bi bil kot nalašč tako za predvajanje visokoločljivih večpredstavnostnih vsebin kot igranje računalniških iger. Novinec naj bi imel vgrajen tudi vrhunski zvočniški sistem za predvajanje ušesu prijetne glasbe, medtem ko naj bi bila za priklop zunanjih večpredstavnostnih naprav na voljo bogata paleta video priključkov.

Samsung naj bi tržno zanimivi televizor ponudil v prodajo v drugi polovici naslednjega leta.


Prijavi napako v članku