Računalništvo, telefonija
15.04.2019 07:49

Deli z drugimi:

Share

Tako bo izgledal novi Xbox One brez optičnega pogona!

Novi Xbox brez bralnika optičnih diskov bo na voljo že maja in sicer za 230 evrov.
Novi Xbox brez bralnika optičnih diskov bo na voljo že maja in sicer za 230 evrov.

Kot vse kaže je novi Xbox One brez optičnega pogona resničen. Zanesenjaki spletnega portala WinFuture namreč zagotavljajo, da so pridobili prvo »resnično« sliko novosti, ki bo na trgu naprodaj pod oznako Xbox One S All Digital. Ker bo novost na voljo brez optičnega pogona, naj bi bila do 100 evrov cenejša v primerjavi z enakim modelom, ki bo še vedno ponujal bralnik za optične zgoščenke. Poleg tega bo kupcem omogočeno, da jim bodo v prodajalnah fizičnih izvodov iger ob predložitvi medija izročili kodo za prenos digitalne različice. To pomeni, da bodo lahko brez težav igrali tudi igre, ki so jih pred časom kupil v obliki fizičnih zgoščenk.

Igralna konzola Xbox One S All Digital bo na voljo s trdim diskom kapacitete enega terabajta (na evropskem trgu), na njen pa bodo prednameščene tri igre, in sicer Forza Horizon 3, Minecraft in Sea of Thieves. Nekateri spletni mediji celo trdijo, da naj bi imel kupec ob nakupu novosti celo možnost izbire iger, ki jih želi prejeti skupaj z novo igralno konzolo Xbox One S All-Digital Edition. Na ta način bi se ljubitelji iger lahko izognili začetnemu in zamudnemu čakanju na prenos konzolnih iger s spleta.

Podjetje Microsoft naj bi novo igralno konzolo družine Xbox One S predstavilo 16. aprila, v Evropi pa jo bo moč kupiti že 7. maja. Za nakup novosti naj bi bilo treba odšteti le 230 evrov. Odločitev Microsofta, da pripravi posebno različico igralne konzole Xbox brez optičnega pogona, je po mnenju poznavalcev smiselna, saj je to nedvomno prihodnost igranja iger. Uporabniki imajo že sedaj v zameno za relativno nizko mesečno naročnino na voljo več kot 200 konzolnih iger, vključno z najnovejšimi, kar bo nedvomno še dodatno znižalo prodajo običajnih iger. Kot vse kaže je prihodnost igranja konzolnih iger dejansko v oblaku.


Prijavi napako v članku