Prenosni računalniki
10.09.2011 08:11

Deli z drugimi:

Share

Tablični računalnik za poslovneže

Slate 7 je "tablični računalnik" v pravem pomenu besede, saj prinaša prave funkcionalnosti namiznega računalnika.
Slate 7 je "tablični računalnik" v pravem pomenu besede, saj prinaša prave funkcionalnosti namiznega računalnika.

Vsem je verjetno dobro znano, da velika večina uporabnikov v poslovnem svetu uporablja operacijski sistem Windows. No, takšni logiki je sledil tudi Samsung, ko se je odločil, na svoj nov tablični računalnik z oznako Slate 7 namestiti operacijski sistem Windows 7. Gre za tablico z 11.6 palčnim zaslonom visoke ločljivosti, ki premore 400 nitno svetilnost in vidni kot gledanja od 170 stopinj. Poleg multitouch funkcionalnosti podpira tudi “tipkanje” s pisalom (pen). Za vse tiste, ki imate še vedno raje klasično tipkanje po tipkovnici, bo Samsung v paketu dodal še brezžično tipkovnico, ki se z tablico spaja kar preko Bluetooth povezave.

Slate 7 je “tablični računalnik” v pravem pomenu besede, saj prinaša prave funkcionalnosti namiznega računalnika. Za to bo poskrbela druga generacija Intelovih »Sandy Bridge« i5 2467M dvojedrnih procesorjev, katerim se bo v nekoliko šibkejši različici pridružil tudi član družine i3. Vgrajenega bo 4 GB pomnilnika in SSD disk kapacitet 32 in 64GB. Na Windows 7 Experience Indexu je omenjena konfiguracija dosegla kar dober rezultat in sicer 4.5 točke (maks 7.9 točk), pri tem CPU: 5.8, RAM: 5.9, Aero: 4.5, 3D graphics: 5.4, storage: 7.5.

Na Samsungovem Slate 7 bo moč najti tudi dve kameri – sprednja 3MP in zadnja 2MP, USB vhod, mini HDMI, micro SD ter več načinov za povezovanje z internetom (3G, Gigabitni LAN, Wi-Fi, Bluetooth 3.0). Če vas skrbi za varnost vaših podatkov, je Samsung tablici dodal nekaj novega in sicer čip Trusted Platform Module. Baterija bo zdržala do sedem ur neprekinjenega dela, oz. do 5 ur z nekje povprečnimi nastavitvami. Samsung Slate 7 tehta 860 gramov, v širino pa meri zgolj 12.9 milimetrov. Tablični računalnik se bo prodajal po začetni ceni 1099 ameriških dolarjev, datum izdaje pa še za enkrat ni objavljen.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung prenosni računalniki

Prijavi napako v članku