Prenosni računalniki
20.09.2013 09:11

Deli z drugimi:

Share

Tablični računalnik Nvidia Tegra Note v oktobru!

Podjetja EVGA, PNY in ZOTAC bodo kot prva onkraj luže ponudila v prodajo tablične računalnike Nvidia Tegra Note opremljene s 7-palčnim zaslonom in platformo Tegra 4. Novosti se bodo lahko pobahale s kompaktno obliko in zmogljivo strojno opremo, njihova priporočena maloprodajna cena pa bo preračunanih 150 evrov.
Prve tablične računalnike Nvidia Tegra Note bodo v prodajo ponudila podjetja EVGA, PNY in ZOTAC.
Prve tablične računalnike Nvidia Tegra Note bodo v prodajo ponudila podjetja EVGA, PNY in ZOTAC.

Podjetje Nvidia je uradno predstavilo njegov prvi tablični računalnik, ki se bo zlahka zoperstavil tablicam konkurenčnih podjetji, saj se lahko pobaha tako s kompaktno obliko kot zmogljivo strojno opremo. Preračunanih 150 evrov vreden tablični računalnik Nvidia Tegra Note je namreč opremljen s 7-palčim (17,8-centimetrskim) zaslonom IPS ločljivosti 1.280 x 800 slikovnih točk in mobilno platformo Tegra 4. Slednja uporabnike novosti ne bo pustila na cedilu niti pri najzahtevnejših nalogah, saj za preračunavanje podatkov uporablja štiri procesorske sredice Cortex-A15 CPU, najzahtevnejšim grafičnim vsebinam pa je kos kar 72-grafičnih jeder Nvidia GeForce.

Ker bo tablični računalnik Nvidia Tegra Note izdelovalo več različnih proizvajalcev, se bo strojna oprema med posamičnimi modeli lahko razlikovala. Neglede na to naj bi ta obsegala vsaj digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk, režo za pomnilniške kartice microSD, video izhod micro-HDMI in vgrajeno pero za lažjo navigacijo. Kompaktni tablični računalnik Tegra Note bo po vsej verjetnosti opremljen z mobilnim operacijskim sistemom Android 4.3 Jelly Bean in kot prva ga bodo ponudila v prodajo podjetja EVGA, PNY in ZOTAC. Prve tablice Nvidia Tegra Note bodo onkraj luže naprodaj v oktobru.


Prijavi napako v članku