Računalništvo, telefonija
07.07.2013 14:37

Deli z drugimi:

Share

Tablične računalnike kupujejo bogati

Raziskava analitskega podjetja ABI Research je pokazala, da so bili v letošnjem prvem četrtletju skoraj vsi tablični računalniki prodani v razvitih državah. Trgovci v Severni Ameriki, Zahodni Evropi, na Japonskem in v Južni Koreji so skupaj »pobrali« kar 97-odstotkov dohodkov iz naslova prodaje tablic.
V letošnjem prvem četrtletju so bili skoraj vsi tablični računalniki prodani v razvitih državah.
V letošnjem prvem četrtletju so bili skoraj vsi tablični računalniki prodani v razvitih državah.

Analitsko podjetje ABI Research je pred kratkim objavilo podatke o nadvse zanimivi raziskavi prodaje tabličnih računalnikov v prvem četrtletju letošnjega leta. Raziskava je namreč razkrila, da je bila večina od 39 milijonov prodanih tablic kupljenih v razvitih in bogatih državah, trgovci pa so na ta račun skupno ustvarili kar 97-odstotkov vseh prihodkov povezanih s prodajo tovrstnih mobilnih naprav. Največ zaslužka na račun prodaje tabličnih računalnikov srednjega in višjega razreda pa so ustvarili trgovci v Severni Ameriki, Zahodni Evropi, na Japonskem in v Južni Koreji.

Raziskovalci analitske hiše ABI Research ocenjujejo, da bodo trgovci s prodajo tabličnih računalnikov v letošnjem letu skupno ustvarili za okoli preračunanih 56 milijard evrov prometa, več kot polovico tega prometa pa naj bi ustvarili kupci v ZDA in Kanadi. Kupci v Evropi in Aziji bodo prispevali k preostali polovici svetovnega prometa s tabličnimi računalniki, pri čemer bo prodaja tovrstnih mobilnih naprav na Kitaskem imela zanemarljiv vpliv na skupni promet. Kupci v deželi zmaja namreč raje posegajo po pametnih mobilnih telefonih z večjimi zasloni, saj jih lahko brez težav uporabljajo tudi v vlogi kompaktnih tabličnih računalnikov.


Prijavi napako v članku