Tablični računalniki
07.09.2013 11:59
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tablica Panasonic za 4.500 evrov

Podjetje Panasonic je obiskovalce tehnološkega sejma IFA 2013 prijetno presenetilo s predstavitvijo gigantskega tabličnega računalnika za najzahtevnejše. Novost je opremljena z 20-palčnim zaslonom in poganja operacijski sistem Windows 8, zanjo pa bo potrebno odšteti kar 4.500 evrov.
Panasonic je gigantski tablični računalnik pripravil v sodelovanju z Microsoftovimi inženirji.
Panasonic je gigantski tablični računalnik pripravil v sodelovanju z Microsoftovimi inženirji.

Podjetje Panasonic je za najzahtevnejše uporabnike pripravilo gigantski tablični računalnik, ki se kot prvi nasploh lahko pobaha z zaslonom ločljivosti Ultra HD. Tablica Toughpad UT-MB5 je namreč opremljena z 20-palčnim (50,8-centimetrskim) zaslonom IPS vrtoglave ločljivosti 3.840 x 2.160 slikovnih točk. Novost je opremljena še z Intelovim procesorjem Core i5, tremi vmesniki USB 3.0, izhodom HDMI, bralnikom pomnilniških kartic SD, brezžičnima povezavama Wi-Fi in Bluetooth ter spletno kamero.

Gigantski tablični računalnik Panasonic Toughpad UT-MB5 bo na voljo v dveh inačicah. Vstopna različica teže 2,3 kilograma bo opremljena s štirimi gigabajti pomnilnika (razširljivega do osem gigabajtov), pogonom Solid State do kapacitete 128 gigabajtov, medtem ko bo imela zmogljivejša inačica teže 2,6 kilograma na voljo osem gigabajtov sistemskega pomnilnika (razširljivega do 16 gigabajtov) in pogon Solid State z 256 gigabajti prostora. Vstopna različica novosti bo naprodaj novembra, zanjo pa bo potrebno v prosti prodaji odšteti kar okoli 4.500 evrov. Zmogljivejša različica tabličnega računalnika, in sicer računalnik Panasonic Toughpad UT-MB5, pa bo na voljo v začetku naslednjega leta.


Prijavi napako v članku