Prenosni računalniki
04.01.2012 12:11
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tablica iPad 3 že konec januarja?

Mobilnik iPhone 5 končno na poti?
Mobilnik iPhone 5 končno na poti?

Ker so se pred kratkim v javnosti pojavile nove špekulacije o prihajajočem pametnem mobilnem telefonu iPhone 5, je bilo le še vprašanje časa, kdaj se bodo pojavile nove govorice o težko pričakovani Applovi tablici iPad 3. To naj bi podjetje iz Cupertina javnosti predstavilo že 26. januarja, in sicer na konferenci iWorld 2012. Če bo temu tako, lahko že konec meseca pričakujemo občutno znižanje maloprodajnih cen tabličnega računalnika iPad 2. Te naj bi bile celo primerljive s tablico Amazon Kindle Fire.

Najnovejše govorice o tabličnem računalniku iPad 3 zanikajo možnost, da bi bil ta opremljen z zaslonom s 7,85-palčno oziroma 20-centimetrsko diagonalo. Novinec bo po vsej verjetnosti za prikazovanje slik uporabljal zaslon z 9,7-palčno oziroma 24,6-centimetrsko diagonalo ločljivosti QXGA (1.536 x 2.048 slikovnih točk). Večja svetilnost in s tem boljša vidljivost ob močni dnevni svetlobi bo zagotovljena z dvojnim slojem svetil LED. Zaslone za novi iPad bodo proizvajala podjetja Sharp, LG in Samsung Electronics.

Za zajem nepozabnih trenutkov naj bi bil na voljo Samsungov digitalni fotoaparat CMOS ločljivosti pet milijonov točk. Preračunavanje podatkov naj bi Apple zaupal štirijedrnemu procesorju s tovarniško oznako A6. Podjetje iz Cupertina naj bi naprodaj ponudilo celo dve različici tabličnega računalnika iPad 3 (srednji in višji cenovni razred). Ti naj bi se razlikovali le v zmogljivosti strojne opreme. Vsi dvomi o tabličnem računalniku iPad 3 naj bi se razblinili že 26. januarja. Upajmo, da tokrat vendarle ni šlo le za spletne govorice.

Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Prijavi napako v članku