Prenosni računalniki
15.09.2011 15:58

Deli z drugimi:

Share

Tablica iPad 3 lažja, tanjša in precej dražja

Bo Apple s tablico iPad 3 zadel v polno?
Bo Apple s tablico iPad 3 zadel v polno?

Čeprav ima priljubljeni tablični računalnik iPad 2 še vedno zelo malo konkurentov, ki se lahko kosajo z njim, se na svetovnem spletu vse bolj šušlja o njegovem nasledniku. Tu seveda govorimo o tablici iPad 3, ki naj bi jo podjetje Apple javnosti prestavilo že na jesenski konferenci World-Wide Developer Conference (WWDC). Najnovejše govorice kažejo na to, da naj bi bila nova Applovega tablica lažja, tanjša in dražja od zdajšnjega modela.

Podjetji Simplo Technology in Dynapack International Technology, ki Applu že več let dobavljata baterije za mobilne naprave, sta namreč naznanili novo tehnologijo za proizvodnjo hranilnikov električne energije. Ta omogoča izdelavo občutno manjših in lažjih baterij. Nova generacija baterij naj bi kljub nižji teži in kompaktnosti shranila povsem enako količino električne energije kot zdajšnji modeli. Morda celo več.

Finalizacija proizvodnega procesa naj bi se zaključila že septembra. To pomeni, da bi se masovna proizvodnja novih baterij lahko pričela najkasneje do naslednje pomladi. Če bo iPad 3 opremljen z njimi, bo ta posledično občutno tanjši in lažji od zdajšnjega modela. Žal se bo to poznalo na maloprodajni ceni. Nove baterije naj bi bile namreč do 30-odstotkov dražje od zdajšnje generacije. S tem naj bi tudi iPad 3 postal nekoliko dražji. Apple očitno računa na to, da ga bodo kupci kljub temu kupovali kot za stavo.

Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Prijavi napako v članku