Računalništvo, telefonija
04.03.2017 20:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametni kondom, ki spremlja vaše spolno življenje

Pametni kondom, ki spremlja vaše spolno življenje
Pametni kondom, ki spremlja vaše spolno življenje

Kljub temu da je nosljiva tehnologija prodrla že v praktično vse sfere življenja, nas večina ob omembi besede merilnik aktivnosti še vedno najprej pomisli na šport, telovadnico, tekalno stezo in podobno. Tokrat pa vam predstavljamo nekoliko drugačno pametno nosljivo “napravo”, ki aktivno spremlja uporabnikovo spolno življenje. To je pametni kondom, za katerega strokovnjaki celo napovedujejo, da bi lahko čez čas pomagal pri ugotavljanju simptomov spolno prenosljivih bolezni.

Pametni kondom i.Con je bil javnosti prvič predstavljen lani, zdaj pa ga je naposled mogoče tudi naročiti. Po trditvah ustvarjalcev gre za prvo “napravo” takšne vrste.

Po navedbah podjetja British Condoms pametni kondom i.Con meri porabljene kalorije, hitrost aktivnosti, temperaturo kože in številne ostale mikroparametre, ki se pojavijo ob spolni aktivnosti. V primeru, da ima uporabnik težave s spominom, pa i.Con beleži tudi število zamenjanih položajev. Zadnji podatek sicer za večino uporabnikov morda ne spada med najbolj relevantne, zagotovo pa se najde tudi kdo, ki mu bo ta informacija koristna.

Če vas vse naštete meritve še vedno niso prepričale, so se ustvarjalci odločili, da vnesejo tudi element tekmovalnosti. Vsi podatki se namreč prikazujejo v istoimenski aplikaciji, hkrati pa se statistika shranjuje tudi v bazo podatkov, kar pomeni, da lahko svoje “rezultate” primerjate z drugimi uporabniki kondoma i.Con. Slednje bo prišlo predvsem prav tisim, ki si želijo dvigniti samozavest.

Za zdaj sicer še ni jasno, kako točno številni senzorji in čipi znotraj kondoma delujejo, saj je podjetje še vedno v fazi prednaročil, jasno pa je, da bo i.Con na voljo v eni velikosti, ki jo bo mogoče prilagajati s posebnim mehanizmom.

Pametne kondome i.Con je možno prednaročiti na spletni strani British Condoms za približno 70 evrov, podjetje pa zatrjuje, da ne bo vzelo denarja, preden ne bodo imeli potrjenega datuma začetka prodaje. Veliko prahu je dvignilo tudi vprašanje o zasebnosti podatkov, vendar pri podjetju i.Con jasno odgovarjajo, da bodo vsi podatki anonimni, razen če bo kdo izrecno želel primerjati svoje podatke s podatki ostalih uporabnikov.


Prijavi napako v članku