Računalništvo, telefonija
29.11.2019 09:01

Deli z drugimi:

Share

Ta miniaturni računalnik vas bo zagotovo navdušil!

Kompaktni osebni računalnik ASRock Mars v višino meri le 26 milimetrov in ima volumen zgolj 0,74 litrov.
Kompaktni osebni računalnik ASRock Mars v višino meri le 26 milimetrov in ima volumen zgolj 0,74 litrov.

Čeprav so prenosni računalniki prva izbira uporabnikov, kompaktni osebni računalniki vse bolj prihajajo v ospredje, saj za relativno nizko maloprodajno ceno ponujajo visoko zmogljivost. Poleg tega so vse bolj priljubljeni za namenska opravila. To je inženirje podjetja ASRock spodbudilo k pripravi pasivno hlajenega računalnika s prodajno oznako Mars, ki je primeren tudi za nekoliko zahtevnejša opravila, zato klasičnega računalnika zagotovo ne bomo pogrešali.

Kompaktni osebni računalnik ASRock Mars, ki v višino meri le 26 milimetrov in ima volumen zgolj 0,74 litrov, za preračunavanje podatkov uporablja Intelove procesorje Celeron C4205U, Core i3-8145U in Core i5-8265U. Za grafične vsebine pa poskrbi Intelovo vgrajeno grafično jedro UHD 610 za procesorje družine Celeron in jedro UHD 610 za procesorje družine Core. Preostala strojna oprema pa lahko obsega do 32 gigabajtov sistemskega pomnilnika DDR4, en pogon Solid State s podatkovnim vmesnikom M.2 ter dodaten Solid State oziroma trdi disk velikosti 2,5-palcev.

Pri kompaktnem osebnem računalniku ASRock Mars najdemo še vmesnike USB, bralnik pomnilniških kartic, vhod za žično omrežje in celo brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth. Za izris slik sta na voljo video priključka HDMI in D-Sub, ki podpirala ločljivost 4K oziroma D-Sub. Zaradi omejenih dimenzij novost pričakovano razpolaga z zunanjim napajalnikom. Maloprodajna cena novosti žal še ni bila razkrita.


Prijavi napako v članku