Računalništvo, telefonija
15.12.2020 07:00

Deli z drugimi:

Share

Synology je predstavil strežnik DS1821+

Synology DS1821+
Synology DS1821+

Družba Synology je predstavila strežnik NAS DS1821+ z 8 režami za vgradnjo diskov. Zmogljiva naprava DS1821+ je zasnovana za hitro upravljanje in hrambo večjih količin podatkov. Ponaša se z razširljivim prostorom za hrambo in bogatim naborom uporabnih programov ter lastnosti in tako predstavlja varno in enostavno rešitev za shranjevanje in zaščito občutljivih podatkov v podjetjih.

»Z rastjo količine podatkov, ki jih hranimo, rastejo tudi pričakovanja naših strank glede rešitev, ki bodo zadostile potrebam po večjih kapacitetah in boljših zmogljivostih,« je dejal Julien Chen, produktni vodja v podjetju Synology. »DS1821+ je posebej zasnovan za podjetja, ki potrebujejo celovite rešitve za hrambo podatkov v zahtevnih okoljih z večjim številom uporabnikov.«

Več kot dovolj zmogljiv

Strežnik DS1821+ je, poleg modela DS1621+, druga naprava iz serije Plus, ki je zasnovana na osnovi štirijedrnega AMD Ryzen procesorja. Novi procesor zagotavlja dvakrat več računalniške moči kot njegov predhodnik1. Ponuja bistveno hitrejše delovanje in hitrejši odzivni čas v programih kot sta Synology Drive in Moments.

Vgrajena podpora za dve predpomnilniški kartici Synology SNV3400 NVMe SSD omogoča povečanje zmogljivosti naključne prepustnosti pogosto dostopanim podatkom za vsaj 20-krat. Za večjo zmogljivost omrežja je mogoče namestiti dodatno kartico PCIe 10GbE NIC2, ki doseže hitrosti več kot 2.312,97 MB/s za branje sekvenčnih podatkov in 1.149,89 MB/s za zapisovanje3.

Prilagodljive možnosti shranjevanja

DS1821 + ponuja 8 rež za vgradnjo diskov z možnostjo razširitve na 18 z dvema razširitvenima enotama DX5174. Poganja ga operacijski sistem Synology DiskStation Manager (DSM). Poleg JBOD / RAID0 / 1/5/6/10 ponujq tudi Synology Hybrid Raid (SHR), ki omogoča uporabnikom, da ustvarijo polja z diski različnih velikosti. To omogoča, da uporabniki izkoristijo tudi starejše pogone, ne da bi se morali vnaprej zavezati, da bodo namestili samo pogone enakih zmogljivosti.

DSM omogoča tudi enostavno nadgradnjo zmogljivosti za shranjevanje po namestitvi naprave. Dodajte nov pogon in brez truda razširite podatkovno polje, brez zastojev v storitvah ali dolgotrajnih ročnih postopkov5. Možnosti konfiguracije RAID lahko tudi nadgradite z nižje ravni zaščite na višjo, na primer s SHR-1, z redundanco enega pogona, na SHR-2, z redundanco dveh pogonov6.

Zaščita podatkov na ravni podjetja

Synologyjeve rešitve za varnostno kopiranje in obnovo zajemajo naloge varovanja podatkov tako za podatke, ki se nahajajo na zunanjih napravah, kot tudi za tiste, ki so shranjeni na DS1821 +.

Za zaščito IT-infrastrukture omogoča zbirka programov Active Backup Suite učinkovito in centralizirano varnostno kopiranje iz osebnih računalnikov in strežnikov s sistemom Windows ali Linux, pa tudi iz virtualnih računalnikov VMware in Hyper-V ter na platformah Google Workspace in Microsoft 365 SaaS.

Funkcija Snapshot Replication – posnetki stanja omogoča ustvarjanje časovnih posnetkov , ki omogočajo obnovo podatkov glede na časovni termin. Tako lahko preprosto obnovite nenamerno izbrisane podatke ali celo obnovite podatke v primeru napada z izsiljevalskimi virusi – tako za Skupne mape kot tudi iSCSI LUNs.

Synology Hyper Backup omogoča postavitev zaščite podatkov z varnostnim kopiranjem na drugo Synology NAS napravo ali zunanji USB disk, v Synology C2 shrambo v oblaku ali katerokoli drugo javno shrambo v oblaku.

Dosegljivost

DS1821+ je že na voljo, obiščite spletno trgovino Xenon forte.

  1. Izboljšanje zmogljivosti CPU v primerjavi s procesorjem Intel Atom® C3538.
  2. Združljive NIC vključujejo E10G17-F2, E10G18-T2, E10G18-T1. Za najnovejše združljive naprave preverite seznam združljivosti.
  3. Rezultati zmogljivosti so doseženi v laboratoriju Synology z optimiziranimi omrežnimi in konfiguracijskimi nastavitvami. Dejanska zmogljivost se lahko razlikuje v različnih okoljih. Primerjava z napravo z 8 režami za diske DS1819 + predhodne generacije. Za vse podrobnosti o nastavitvi preizkusa obiščite spletno stran.
  4. Podpira pogone SATA LFF (3,5 “) ali SFF (2,5”). Združljivost pogonov preverite na seznamu združljivosti Synology. Zmogljivost DS1821 + je mogoče razširiti z dvema razširitvenima enotama Synology DX517, ki ju lahko kupite posebej.
  5. Pri dodajanju pogonov v obstoječa hrambena polja veljajo določene omejitve. Za več informacij glejte ta članek.
  6. Za spremembe RAID polja veljajo določene omejitve. Za več informacij glejte ta članek.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več
Zlati partner

IMEDIA GSM d.o.o.

Prvomajska ulica 39, 5000 Nova Gorica, Tel: 08 205 86 61
Mishop.si je spletna trgovina, specializirana za prodajo električnih aparatov znamke Xiaomi (posebej pametnih telefonov, pa ne samo teh) na slovenskem območju. Storitve: - naročila ... Več
Zlati partner

HOUSING Co. d.o.o.

Verovškova ulica 55a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 40 40
Housing Co. d.o.o. je svetovalno in izobraževalno podjetje na področju informacijskih tehnologij. Njihova temeljna dejavnost je prenos znanj v druga podjetja. Kot partner Red Hat ... Več
Zlati partner

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več