Nas in strežniki
23.12.2021 11:44
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Synology DS 1621XSplus – zasebni oblak na steroidih

Delo od doma oziroma mobilnost poslovanja je trend sodobnega časa. Po eni strani so razlog za to razmere zaradi pandemije, po drugi pa je tudi tehnologija že pripravljena na kakovostno podporo prilagodljivemu načinu poslovanja, ki nudi večjo svobodo zaposlenim in obenem omogoča razvoj produktivnosti.

V jedru novega načina poslovanja so storitve v oblaku, ki omogočajo mobilno delovno okolje podjetjem vseh velikosti. Organizacije, ki so že začele uporabljati tehnologije in ugotovile prednosti upravljanja delovnih tokov v povezanem svetu ter nove priložnosti, ki jih nudi, so že prepoznale vrednost oblačnih rešitev. Resnici na ljubo, oblačne tehnologije niso več nekaj novega, postajajo vse bolj običajno delovno okolje. Glavna ovira in skrb podjetij, ki se še odločajo, pa je prav gotovo varnost. Razumljivo, saj si nihče ne želi izgubiti svojih dragocenih podatkov.

Najboljše iz obeh svetov

Oblačne storitve v javnih servisih so opremljene z impresivno stopnjo varnosti, podatki, ki se prenašajo, so kodirani in uporabljajo dvostopenjsko verifikacijo. Vendar pa je za pravo varnost potrebna lokalna rešitev, ki storitve v oblaku vključuje kot dopolnilo. Uporaba storitev v oblaku je prav gotovo lahko zelo koristna, sploh kadar se uporablja v okviru večnivojske strategije varnostnega kopiranja podatkov. Idealna naprava za to je strežnik NAS Synology. NASi so veliko bolj prilagojeni posameznim uporabnikom in obenem postavljeni v lokalna omrežja, ki jih ščitijo požarni zidovi. V prid NASom govori tudi primerjava stroškov na dolgi rok. V začetku je investicija resda višja, ampak se povrne že po približno dveh letih in pol, strežnik pa boste uporabljali gotovo vsaj še toliko časa. Bolj so prilagodljivi tudi glede nadgradljivosti.

Idealna naprava

Za zahtevnejša okolja je Synology ponudil model DS1621xs+, ki ponuja impresivne zmogljivosti v kompaktnem namiznem ohišju. DS1621xs+ je opremljen z zmogljivim procesorjem Xeon, ki ga običajno najdemo v napravah, povezanih s podatkovnimi centri. Šest rež za vgradnjo 3,5-palčnih diskov omogoča skupno kapaciteto 96 TB prostora za hrambo podatkov. Če pa vam to ni dovolj, ga lahko, z dvema dodatnima razširitvenima enotama DX517, nadgradite z dodatnimi desetimi diski na 256 TB.

Hitrost več kot 3,1 GB sekvenčnega branja podatkov in 1,8 GB zapisovanja pomeni, da se lahko lotite večjih količin podatkov in upravljate z večjim številom uporabnikov. DS1621xs+ je tudi opremljen z 10 GbE mrežnim vmesnikom in dvema režama M.2 2280 za super hiter predpomnilnik NVMe. Dostop do podatkov v shrambi lahko tako povečate do 20 krat. Skupaj z datotečnim sistemom Btrfs in velikim izborom možnosti varnostnega kopiranja podatkov pa ste lahko prepričani, da so vaši podatki v varnih rokah.

Hramba podatkov in še veliko več

Strežnik DS1621xs+ poganja DiskStation Manager, stabilna platforma za upravljanje podatkov, ki omogoča njihovo varovanje in pomaga izboljšati delovno učinkovitost. DSM omogoča tudi enostavno nadgradnjo zmogljivosti za shranjevanje po namestitvi naprave. Dodajte nov pogon in brez truda razširite podatkovno polje, brez zastojev v storitvah ali dolgotrajnih ročnih postopkov.

Znotraj operacijskega sistema DSM je na voljo cel nabor uporabnih in brezplačnih programov, ki izdatno povečujejo vrednost naprave. Za zaščito podatkov ponuja zbirko programov Active Backup Suite – učinkovito in centralizirano varnostno kopiranje iz osebnih računalnikov in strežnikov s sistemom Windows ali Linux, pa tudi iz virtualnih računalnikov VMware in Hyper-V ter na platformah Google Workspace in Microsoft 365 SaaS.

Funkcija Snapshot Replication – posnetki stanja – omogoča ustvarjanje časovnih posnetkov, ki omogočajo obnovo podatkov glede na časovni termin. Tako lahko preprosto obnovite nenamerno izbrisane podatke ali celo obnovite podatke v primeru napada z izsiljevalskimi virusi – tako za Skupne mape kot tudi iSCSI LUNs. Synology Hyper Backup pa omogoča postavitev zaščite podatkov z varnostnim kopiranjem na drugo Synology NAS napravo ali zunanji USB disk, v Synology C2 shrambo v oblaku ali katerokoli drugo javno shrambo v oblaku.

Synology DiskStation DS1621xs+ je vrhunska, visoko zmogljiva rešitev za hrambo in deljenje podatkov, ki z zmogljivimi orodji podpira vse vidike poslovanja. Vaši podatki bodo tako varno spravljeni na zasebni lokaciji, do njih pa boste dostopali od koderkoli.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Strežniki NAS Synology Xenon forte

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

CREAplus d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAplus d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več