Operacijski sistemi
20.08.2009 09:33

Deli z drugimi:

Share

Symbian podpira razvoj novih aplikacij

Symbian podpira razvoj novih aplikacij
Symbian podpira razvoj novih aplikacij

Symbian Horizon

razvijalcem ponuja edinstveno platformo, preko katere bodo lahko predstavili svoje aplikacije, dobili nasvete in jih nato razširili preko obstoječih spletnih trgovin . Symbian bo po vzoru Apple-a, Microsofta in Google-a ponudil edinstveno vstopno točko za svoje izdelke. Symbian Horizon bo vključeval storitve certificiranja, prevajanja in prodaje, ki bodo omogočile lokalnim razvijalcem razširiti krog uporabnikov. Na drugi strani, bodo ponudniki interneta dobili večje jamstvo za kakovost ponujenih aplikacij. Horizon bo uradno štartal z oktobrom, čeprav ga v tem trenutku ponuja že 7 trgovin, med katerimi lahko najdemo Nokijini spletno trgovino OVI.

Symbian Horizon teži k povečanju dobičkonosnosti razvoja aplikacij za Symbian OS. Tisti, ki bodo sodelovali v Symbian Horizon-u, bodo lahko koristili široko paleto storitev, povezanih z razvojem, distribucijo in trženjem mobilnih programskih rešitev. Uporaba založniškega programa, bo pomagala razvijalcem pri ustvarjanju enotne točke za upravljanje in distribucijo na množice telefonov po vsem svetu.

Pri Symbian Foundation pravijo, da je Horizon trenutno še v fazi razvoja, hkrati pa se je ideji pridružila že zajetna skupina različnih podjetji in razvijalcev. Vsem tistim, ki ste zainteresirani Symbian ponuja možnost, da obiščete njihovo spletno stran, na kateri lahko izveste več podrobnosti in se prijavite za sodelovanje.


Prijavi napako v članku