Strojna oprema
24.03.2021 06:46

Deli z drugimi:

Share

Svetovni splet na letalih kar s pomočjo satelitov

Internet na letalih bo kmalu postal še hitrejši in predvsem dostopnejši!
Internet na letalih bo kmalu postal še hitrejši in predvsem dostopnejši!

Danes živimo v digitalnem svetu, ki ga zaznamujeta predvsem velika količina informacij in hiter tehnološki napredek. Zaradi tega je internet ključnega pomena, kar drži predvsem za tiste, ki veliko časa preživijo na letalih. Na srečo je pred časom že več svetovnih letalskih družb napovedalo, da bodo na mednarodnih letih kmalu drastično izboljšale hitrost interneta, ki je mobilnim napravam na voljo prek brezžičnih omrežij Wi-Fi.

To bodo letalske družbe dosegle omenjeni cilj, pa bo poskrbelo podjetje OneWeb. To bo dostop do svetovnega spleta v letalih zagotovilo s pomočjo telekomunikacijskih satelitov v nizki zemeljski orbiti. Hitrosti povezave bodo primerljive s hitrostmi na Zemlji, kar pomeni, da bo deskanje po spletu hitro in prijetno. Podjetje OneWeb ima sicer že na voljo 110 satelitov v nizki zemeljski orbiti, vendar načrtuje povečati njihovo število približno 650 satelitov.

Ker cena naprav za omogočanje brezplačnega dostopa do interneta na letalih neprestano pada, lahko pričakujemo, da bo postal še bolj dostopen in prisoten. Poleg tega bo potnikom omogočena še višja hitrost prenosa podatkov. Novi dostop do interneta bo na voljo številnim letalskim družbam širom sveta, njegovo uvajanje pa bo seveda potekalo postopoma.


Prijavi napako v članku