Računalništvo, telefonija
19.04.2012 17:00

Deli z drugimi:

Share

SUSAP organiziral delavnico s področja načrtovanja likvidnosti

V prostorih družbe Mercator je konec marca potekala prva letošnja delavnica društva SUSAP, uporabnikov SAP-jevih rešitev v Sloveniji. Društvo SUSAP, ki trenutno šteje več kot 30 večjih domačih podjetij, je izvedlo delavnico, ki je obravnavala aktivnosti s področja načrtovanja likvidnosti v rešitvi SAP Business Planning and Consolidation.
SUSAP organiziral delavnico s področja načrtovanja likvidnosti
SUSAP organiziral delavnico s področja načrtovanja likvidnosti

Skupina Mercator je osrednji informacijski sistem SAP uvedlo leta 2007 in ga vsako leto še nadgradilo z dodatnimi moduli. Ob širitvi družbe na trge vzhodnih držav, je le-ta sistem SAP uvedla tudi v svojih podjetjih v tujini. Mednarodno poslovanje in številne trgovine Skupine Mercator od družbe zahtevajo tudi skrbno in natančno načrtovanje likvidnosti, zalog, zaposlenih in številnih drugih dejavnikov. Z implementacijo rešitve SAP Business Planning and Consolidation so v Skupini Mercator pomembno skrajšali čas, potreben za izvedno operativnega načrtovanja, napredna obdelava podatkov pa je poskrbela tudi za izboljšano kakovost načrtovanja.

Delavnice o načrtovanju likvidnosti SAP Business Planning and Consolidation se je udeležilo 42 udeležencev iz 23 domačih podjetij. Prva letošnja delavnica, organizirana v okviru SUSAP-a, je postregla z natančno izbrano ter dobro pripravljeno in podano vsebino. Slušatelji so se seznanili s širokim naborom možnosti, ki jih poslovna programska oprema SAP nudi na področju večnivojskega načrtovanja poslovanja.

Prednosti izbranega sistema, ki ga je implementirala Skupina Mercator, se kažejo v večji prilagodljivosti načrtovanja. Uporabniku prijazno programsko okolje, za katerega je zaslužna tesnaintegracija z obstoječim informacijskim sistemom SAP, pa jamči za enostavnost uporabe. Predstavniki skupine Mercator so slušateljem predstavili ključne gradnike v procesu planiranja in na testnem sistemu z ogromno podatki prikazali izdelavo letnega, mesečnega, dnevnega in operativnega plana ter deljenje posameznih likvidnostnih postavk.

Skupina SUSAP tako nadaljuje z načrtovanim izvajanjem praktičnih delavnic za uporabnike SAP-rešitev. Letos bodo organizirali še več delavnic, saj so delavnice med uporabniki odlično sprejete. Naslednja bo na vrsti že sredi aprila. Delavnica o integraciji zmogljivih rešitev za hrambo podatkov NetApp v okolje SAP bo postregla tudi s predstavitvijo tehnologije SAP HANA, ki v poslovna okolja prinaša zmogljivosti računalništva v pomnilniku.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku