Telefoni
22.04.2014 10:41

Deli z drugimi:

Share

Supermobilnik Huawei Ascend P7 že 7. maja!

Huawei Ascend P7 naj bi zlahka prepričal tudi zahtevne uporabnike storitev mobilne telefonije!
Huawei Ascend P7 naj bi zlahka prepričal tudi zahtevne uporabnike storitev mobilne telefonije!

Pametni mobilni telefon Huawei Ascend P6 je konec lanskega leta s strani združenja EISA prejel nagrado za najboljši potrošniški mobilnik v Evropi za 2013/2014. Ker najzahtevnejši uporabniki zahtevajo nenehne inovacije, bo njegov naslednik javnosti predstavljen že 7. maja v okviru posebne konference v Parizu. Novost bo opremljena s prodajno oznako Ascend P7 in naj bi se kljub nekoliko »manj zmogljivi« strojni opremi lahko zlahka zoperstavila paradnim konjem vodilnih proizvajalcem mobilnikov.

Čeprav podjetje Huawei glede strojne opreme pametnega mobilnega telefona Ascend P7 ostaja skrivnostno, je na splet pricurljalo nekaj podrobnosti o novicu. Ta naj bi bil opremljen s 5-palčnim (12,7-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, 4-jednim procesorjem HiSilicon Balong 910 frekvence 1,6 gigahercev in sistemskim pomnilnikom kapacitete vsaj dveh gigabajtov. Za shranjevanje podatkov bo na voljo vgrajeni pomnilnik s 16 gigabajti prostora z možnostjo razširitve preko pomnilniške kartice microSD, hitro povezavo v mobilni interent pa bo zagotavljala povezava 4G/LTE. Preostala strojna oprema naj bi obsegala še digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov točk, spletno kamero ločljivosti osem milijonov točk in relativno zmogljivo baterijo kapacitete 2.460 miliamperskih ur.

Na pametnem mobilnem telefonu bo prednameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4 KitKat obogaten z grafičnim vmesnikom Emotion UI 2.0. Piko na i pa naj bi dalo še na padce odporno ohišje izdelano iz kakovostnega brušenega aluminija.

Vas zanima več iz te teme?
Huawei telefoni

Prijavi napako v članku