Računalništvo, telefonija
09.09.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Supermicrove rešitve za Ceph

Supermicrove rešitve za Ceph
Supermicrove rešitve za Ceph

Supermicro skupaj s svojimi partnerji stalno razvija in izdeluje vrhunsko, stroškovno učinkovito in razširljivo programsko in strojno opremo za shranjevanje podatkov, ki jo poganja tehnologija Ceph. Pri tem se opira na kolektivne izdelke (community versions) različnih skupnosti, kot so npr. Firefly, Hammer, Jewel, Luminous itd., ki jih prilagaja različnim operacijskim sistemom, kot sta npr. Ubuntu in CentOS. Poleg tega sodeluje tudi v razvoju poslovnih različic Ceph, kot sta SUSE Enterprise Storage in Red Hat Ceph.

SUSE in Supermicro skupaj izdelujeta zmogljivo programsko definirano rešitev za shranjevanje podatkov na osnovi tehnologije Ceph. SUSE Enterprise Storage omogoča enotno shranjevanje objektov, blokov in datotek; zasnova izdelka predvideva neomejeno razširljivost od terabajtov do petabajtov, brez posameznih točk okvare (single points of failure) na podatkovni poti. Supermicro ponuja vse konfiguracije bliskovnih in hibridnih diskov (Flash in Hybrid Disk), ki zagotavljajo nizke zakasnitve in zmanjšanje stroškov.

Supermicro je eden od vodilnih proizvajalcev, ki ponujajo uporabniku prijazne možnosti za najtežje naloge v IT. Tako med drugim dobavlja tudi sisteme in kabinete, pripravljene za Ceph (Ceph Ready). Le-ti so osnova za rešitev (bare metal solution), ki je primerna za odprtokodno skupnost in preverjena z obsežnimi testiranji v sistemu Red Hat Ceph Storage. Tudi Supermicrov Total Solution for Ceph, shramba v oblaku, »rešitev na ključ«, je plod sodelovanja z Red Hatom (temelji na Read Hatovi infrastrukturi in Ceph Storage).

Micron in Supermicro (partner Supermicra v Sloveniji je podjetje Xenya d.o.o.) skupno razvijata All-Flash NVMe rešitev za Ceph Storage Cluster, zmogljivo Ceph arhitekturo, ki temelji na Ultra SuperServer® in Micron 9300 MAX NVMe SSD. NVMe, specifikacija vmesnika za dostop do obstojnega (nonvolatile) pomnilnika prek vodila PCI Express (PCI-E), lahko v primerjavi s standardnimi pogoni SATA zagotovi do 70% nižjo zakasnitev in do šestkrat večjo prepustnost/IOP. Supermicro ima široko paleto izdelkov, ki podpirajo NVMe SSD-je, od kabinetov 1U do strežnikov 4U SuperStorage, od kritičnih strežnikov 7U z 8 vtičnicami in do strežniških rešitev SuperBlade® 8U z visoko gostoto. Ta članek preučuje značilnosti delovanja gruče Ceph (Ceph cluster), ki je sestavljena iz pomnilniških vozlišč Ceph (vsa z All-Flash NVMe) in strežnika Supermicro SuperServer 1029U-TN10RT. Proučene so različne postavitve in cilji optimizacije.


Prijavi napako v članku