Digitalizacija
26.05.2021 15:55

Deli z drugimi:

Share

Študij managementa in poslovnega prava za delo v digitalnem poslovnem okolju

Danes iščemo predvsem izobraževanje, ki bo uporabno za naš vstop v digitalizacijo in njeno prihodnost.

Na MLC Ljubljana izobražujejo za sodobno podjetništvo in vodenje organizacij z izvajanjem interdisciplinarnih študijskih programov managementa in poslovnega prava. Študijski programi se razvijajo in izvajajo tako, da je čas od zaposlitve posameznega strokovnjaka do tega, da je za podjetje dejansko uporaben, čim krajši.

MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana izvaja sodoben študij po zgledu modernih, mednarodno uveljavljenih poslovnih fakultet. Za izzive, ki nas čakajo v prihodnosti je namreč sodobna in aktualna izobraževalna ponudba nujna. Študij mora biti prilagojen življenjskim okoliščinam posameznika: družini, delovnim obveznostim, kariernim ambicijam. Izobraževanje mora biti zanimivo tudi za študente, ki so študij prekinili. Z individualnim pristopom se priznava predhodna izobraževanja in pridobljene delovne izkušnje, tako da se učinkovito vključijo v študij in pridobijo uporabna znanja v čim krajšem času trajanju študija.

Trojček, ki zagotavlja uspešno prihodnost

Izhodišče študija na MLC Ljubljana je spoznavanje in sodobno reševanje poslovnih problemov iz prakse ob (le) nujno potrebni teoriji določenega programa. Trojček, ki ga predstavljajo management, poslovno pravo in spoznavanje digitalnega poslovanja, zagotavlja prihodnost, v kateri bodo diplomanti odlično delovali. V Sloveniji je MLC Ljubljana edina fakulteta, ki nudi to ambiciozno predmetno kombinacijo. Študij je usmerjen v prakso. Poteka prek ekskurzij in povabljenih predavateljev, ki so uspešni managerji, podjetniki in (poslovni) pravniki z mednarodnimi izkušnjami. Študij vsebuje tudi praktično delo na poslovnih aplikacijah najsodob­nejšega poslovnega informacijskega sistema SAP (System Analysis and Program Development) in podatkovnih bazah Dun&Bradstreet.

Partnerstvo MLC Ljubljana – SAP – Dun&Bradstreet

Fakulteta je s svojim uspešnim znanstveno – raziskovalnim in študijskim sodelovanjem s podjetjem BISNODE prešla v sodelovanje s svetovnim podjetjem Dun&Bradstreet, ki upravlja z največjo svetovno podatkovno bazo o podjetjih (250 milijonov podatkov iz 220 držav, posodabljanje petkrat dnevno). To fakulteti predstavlja ogromen mednarodni študijsko-raziskovalni laboratorij in ji omogoča povezovanje z mednarodnimi institucijami, ki delujejo na področju razvoja analiz in modelov umetne inteligence.

Sodelovanje s podjetjem SAP poteka že od ustanovitve fakultete. SAP je eno izmed vodilnih podjetij na področju poslovnih aplikacij, in sicer IKT (med uporabniki prevladujejo največji zaposlovalci – mednarodne korporacije).

Študijski programi

Visokošolski program na MLC Ljubljana

Cilj študijskega programa prve stopnje je usposobiti študente za različna področja dela nižjega in srednjega managementa v gospodarskih družbah in drugih ustanovah z najvišjo stopnjo zaposljivosti. Študentje pridobijo osnovna znanja poslovnega prava in managementa v podjetništvu.

Magistrski program – priložnost za učinkovit osebni razvoj

Magistrski program združuje management in poslovno pravo ter ju nadgrajuje z aktualnimi digitalnimi vsebinami poslovne analitike. Študentom je omogočeno spoznavanje najsodobnejše mednarodne pravno-poslovne prakse z udeležbami na mednarodnih srečanjih, predavanjih gostujočih predavateljev in ekskurzijah. Študenti se vključujejo v študijski in raziskovalni proces s pripravo poslovnih analiz (na Dun&Bradstreet platformi, SAP okolju ipd.) pravnih mnenj, internih pravnih aktov …. Primeren je za vse vodje, ki bodo prevzemali naloge najvišjega managementa v organizacijskih enotah ali projektih, prilagojen pa je tudi tistim, ki se bodo srečali z vodenjem in s podjetništvom, a v dodiplomskem izobraževanju niso bili podrobno seznanjeni z nalogami managementa in s tem povezanimi pravnimi vprašanji (inženirji, zdravniki, umetniki, družboslovci …). Za študij se odločajo tudi vodje ali bodoči vodje družinskih in lastnih podjetij.

Doktorski program za najambicioznejše

Na spletnih straneh fakultete MLC Ljubljana lahko zasledimo, da skupaj z ALMA MATER EUROPAEA pripravlja doktorski program »Management in poslovno pravo«. Program bo raziskovalno usmerjen tudi v uvajanje metod umetne inteligence v poslovne procese ter v upravljanje poslovanja v digitalnem poslovanju. Kreiran je tako, da se bodo lahko vključevali strokovnjaki z različnih področij predhodnega izobraževanja.

Izobraževanje je proces, ki traja vse življenje. Zaradi razvoja IKT, avtomatizacije in robotizacije je to postalo še toliko bolj pomembno, saj mnogo poklicev brez sodobnih znanj in tehnologij ne bo več mogoče opravljati. MLC Ljubljana je pravi naslov za vas, pa naj gre za izpopolnjevanje ali nov začetek v usposabljanju za specialiste ali pa za uspešne vodje.

Več informacij na www.mlcljubljana.com. (P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
izobraževanja

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MLC LJUBLJANA
Za več informacij so vam na voljo pri MLC LJUBLJANA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MLC LJUBLJANA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku