Strojna oprema
27.06.2006 07:09

Deli z drugimi:

Share

Stroškovno učinkovit brezžični usmerjevalnik za podjetja

Allied Telesis je predstavil brezžični usmerjevalnik AT-WA1104G za mala in srednje velika podjetja ter manjša poslovna omrežja. Nov izdelek, katerega cena bo nižja od 100 evrov, je mogoče uporabljati na različne načine, tudi kot širokopasovni brezžični usmerjevalnik in brezžični most od točke do točke. Možno ga je uporabljati tudi kot brezžično dostopovno točko ali za podporo brezžičnim razdelilnim sistemom. AT-WA1104G je prilagodljiv do te mere, da ga lahko mala podjetja uporabljajo kot celovito, stroškovno učinkovito rešitev za vse svoje brezžične komunikacijske potrebe z občutno manjšimi stroški. Spletni čarovnik omogoča enostavno uporabo tudi tehnično manj podkovanim uporabnikom, s čimer zagotavlja hitro vzpostavitev omrežja in zmanjšuje stroške poslovanja. Poleg tega pa njegove izjemne varnostne zmogljivosti manjša podjetja odvezujejo skrbi za varnost njihovih omrežij.

Če je AT-WA1104G nastavljen kot prehod, deluje kot širokopasovni usmerjevalnik ter zagotavlja širokopasovno povezljivost ožičenim in brezžičnim napravam. Vrata Fast Ethernet WAN omogočajo izbiro širokega nabora povezav in delujejo v mnogo načinih (PPPoE, PPTP, L2TP in neposredna povezava) za povečano prilagodljivost. V manjših podjetjih sta lahko dve napravi AT-WA1104G povezani v most za povezavo dveh oddaljenih lokalnih omrežij LAN. AT-WA1104G je priložena antena, na voljo pa je tudi ojačana antena, s katero je mogoče pokriti širše območje in preprečiti mrtve točke. Uporabniki lahko v omrežje podjetja povežejo neomejeno število naprav AT-WA1104G, ki delujejo kot brezžične dostopovne točke. Z uporabo enega ali več usmerjevalnikov je mogoče povečati domet obstoječega brezžičnega omrežja, s čimer se izboljša stroškovna učinkovitost in prilagodljivost brezžičnega distribucijskega sistema WDS.

AT-WA1104G odlikuje vrsta preprosto nastavljivih, naprednih varnostnih funkcij za učinkovito preprečevanje zunanjih napadov. Vgrajen požarni zid omrežje ščiti pred napadi, dostop do nezaželenih spletnih strani pa je mogoče omejiti z URL-filtri. Brezžični del omrežja je v celoti zaščiten s protokoli WEP, WPA in TKIP, ki optimalno varujejo brezžični prenos podatkov. Visokokakovostno overjanje uporabnikov poteka po protokolu RADIUS. Dostop do brezžičnega omrežja je mogoče dodatno omejiti s seznami za preverjanje dostopa, ob tem pa lahko skrbniki omrežja uporabnike LAN razvrščajo po skupinah in jim dodeljujejo različne internetne storitve.


Prijavi napako v članku