Poslovne rešitve
31.08.2021 13:08

Deli z drugimi:

Share

Strokovni kader pomembnejši kot kdajkoli prej

Podjetje Solid World d.o.o. je že 22 let prisotno na slovenskem trgu kot zastopnik za prodajo programske opreme SOLIDWORKS za 3D načrtovanje in SolidCAM za programiranje CNC strojev.
SOLIDWORKS ponuja integrirane rešitve za razvoj izdelkov, ki pokrivajo načrtovanje, simulacije, upravljanje s podatki, tehnično komunikacijo, elektrotehnično načrtovanje in vizualizacijo.
SOLIDWORKS ponuja integrirane rešitve za razvoj izdelkov, ki pokrivajo načrtovanje, simulacije, upravljanje s podatki, tehnično komunikacijo, elektrotehnično načrtovanje in vizualizacijo.

Ponujajo tudi napredne CAD/CAM programske rešitve SWOOD za lesarsko industrijo, programske rešitve za obratni inženiring Geomagic ter 3D tiskalnike korejskega proizvajalca Sindoh za domačo rabo kot tudi za zahtevnejše industrijske potrebe.

Novost v ponudbi je platforma za razvoj izdelkov v oblaku 3DEXPERIENCE®, ki povezuje različne poslovne vidike z namenom boljšega sodelovanja, učinkovitejše izvedbe in hitrejših inovacij. Na njej lahko vsi člani organizacije sodelujejo v virtualnem (3D) okolju, da bi hitreje razvili in izdelali najboljši možen fizični produkt. Vse osnovne zahteve, vmesne spremembe in odločitve so shranjene, sledljive ter dostopne kadarkoli, kjerkoli in na katerikoli napravi.

Veliko pozornosti posvečajo implementaciji sistemov, izobraževanju in nudenju tehnične podpore strankam

Razvoj in napredne tehnologije zahtevajo vedno več usposobljenega kadra, ki mora imeti, če želi konkurirati na trgu delovne sile, vsa potrebna znanja za uspešno in učinkovito opravljanje svojega dela. V Solid World-u se tega zavedajo, zato svojim obstoječim in potencialnim strankam ter ostalim zainteresiranim ponujajo izobraževalne tečaje, brezplačne seminarje, webinarje ter vsakoletni jesenski dogodek, na katerem predstavijo najnovejše trende na področju programskih rešitev za 3D načrtovanje in CNC obdelave.

SOLIDWORKS ponuja integrirane rešitve za razvoj izdelkov, ki pokrivajo načrtovanje, simulacije, upravljanje s podatki, tehnično komunikacijo, elektrotehnično načrtovanje in vizualizacijo. S programom se srečajo že dijaki v srednjih tehničnih šolah, na Fakulteti za strojništvo, elektrotehniko in drugod. V Sloveniji se SOLIDWORKS-a uči več kot 5000 študentov na 40 fakultetah in srednješolskih centrih.

Programa se je najlaže naučiti na skupinskih izobraževanjih. Uporablja se zelo učinkovita tehnika učenja, pri kateri se dve tretjini časa porabi za skupne vaje, vodene korak za korakom, preostali čas pa za samostojne vaje po učbeniku. Pri slednjih je na razpolago inštruktor za pomoč in nasvete. Za program je znano, da ima nadvse hitro krivuljo učenja, kar pomeni, da tečajniki zelo hitro osvojijo veščine, potrebne za učinkovito načrtovanje, to pa jim posledično omogoča natančnost pri svojem delu, doseganje začrtanih ciljev in pravočasno dostavo načrtov v proizvodnjo.

Za programiranje CNC strojev je na voljo programska oprema SolidCAM, ki podpira 2.5D in 3D osno rezkanje, 5-osno indeksirano in simultano rezkanje, struženje, struženje v kombinaciji z gnanimi orodji, večopravilne stružno-rezkalne stroje in žično-erozijske obdelave. SolidCAM je popolnoma integriran v delovno okolje SOLIDWORKS. Poseben modul iMachining vključuje izjemno tehnologijo rezkanja, patentirano s strani SolidCAMa. Hitri časi obdelave in znatni prihranki na rezilnem orodju omogočajo izjemne prihranke v proizvodnem procesu. Program SolidCAM v Sloveniji uporablja že preko 500 podjetij.

Solid World ima trenutno 22 zaposlenih, zaradi vedno večjega števila strank ter širitve portfelja izdelkov in storitev pa v podjetju iščejo nove sodelavce, posebej na področju prodaje in tehnične podpore strankam za program SOLIDWORKS. Trenutno imajo razpisani 2 prosti delovni mesti, in sicer:

  • Prodajni inženir SOLIDWORKS
  • Skrbnik strank SOLIDWORKS

Delovno okolje v Solid World-u podpira in nagrajuje aktivnost, ciljno usmerjenost, strokovnost in sodelovanje. Ponujajo urejeno, sproščeno in stimulativno delovno okolje, ki posamezniku omogoča osebnostno in karierno rast.  Zaposleni se stalno izobražujejo, svoje znanje pa utrjujejo z opravljanjem certifikatov, ki jih zahteva tudi dobavitelj programske opreme.

Zaželeno je, da kandidati poznajo področje 3D načrtovanja in prodaje, da so komunikativni, ambiciozni, organizirani ter predvsem, da znajo prisluhniti kupcem.

Za podrobnejši opis razpisanih delovnih mest si oglejte spletno stran solidworld.si, pokličite 01/ 422 49 00 ali pišite na info@solidworld.si. (P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
izobraževanja SOLIDWORKS

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več