Računalništvo, telefonija
19.02.2016 11:42

Deli z drugimi:

Share

Strežniki za razvijalce

Za najnovejše načine dela v slovenskem oblaku
Strežniki za razvijalce
Strežniki za razvijalce

Razvijalci so drugačni tip uporabnikov gostovanj od ostalih, saj zahtevajo med drugim tudi orodja za pohitritev dela in preprečevanje napak. Tako so pri Zabec.net predstavili nov tip strežnika z dodatki za razvijalce, strežnik sliši na ime Zoja in pogajanja priljubljen Cpanel.

Kaj so dodatki za razvijalce?

 • SSH dostop
  Za lažje upravljanje s spletnimi stranmi, podporo GIT in composer se lahko sedaj priklopite tudi na SSH konzolo. Tako lahko namesto FTP prenosa upravljate z datotekami kar na strežniku ali pa jih prenesete direktno na strežnik.
 • Izbira PHP verzije
  Strežnik Zoja omogoča, da izberete verzijo PHP, ki jo želite uporabljati – vse od 5.0 do 7.0.
  Za vklop novejše verzije PHPja ni potrebna selitev med strežniki, sedaj je to »en klik«, kar prav tako velja tudi za vklop dodatnih PHP modulov.
 • PHP 7
  Novost v PHP 7 je »spaceship« in tudi tako se obnaša, saj preprosto leti.
  Zabci so nad njim navdušeni in svoje aplikacije že objavljajo v PHP 7 in so tako mnogo hitrejše. Za primerjavo hitrosti poglejmo; Magento 1.9 v PHP 7 doseže cca 60% boljšo hitrost, kot na PHP 5.6.
 • GIT
  Version control je osnova vsakega modernega razvija in sedaj ga lahko uporabljate tudi na shared strežnikih preko že prej omenjenega SSH dostopa.
  Brez GIT je delo razvijalca oteženo in neurejeno. Ko pa spoznate version control, se vam odpre cel svet. Ste že kdaj kaj pomotoma pobrisali? Se težko usklajujete s sodelavci, ki delajo na istem projektu? Ne veste kaj vse ste spremenil preden objavite novo verzijo?
  Odgovor je GIT.
 • Composer
  Tako kot je GIT osnova vsakega razvoja je postal Composer »industry standard« za razvoj in posodabljanje PHP applikacij in do sedaj ni bil ravno pogost v shared strežnikih.
  Omogoča uporabo knjižnic, ki so jih razvili ostali razvijalci in tudi posodabljanje zgolj z ukazom composer update. Nič več ročnega prenosa datotek za posamezne knjižnice.

Ter seveda SSD Hybrid diskovno polje, ki razpolavlja dostopne čase in pohitri spletne strani.

Fenomenalno Netapp polje, ki je sestavni del Zabec.net oblaka, kar 95% uporabljenih podatkov hrani v izredno hitrih SSD diskih.

V primerjavi s starim diskovnim poljem imajo strežniki sedaj za polovico hitrejše odzivne čase.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ZABEC.NET
Za več informacij so vam na voljo pri ZABEC.NET
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

zabecnet-logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ZABEC.NET? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več