Računalništvo, telefonija
22.10.2020 12:34

Deli z drugimi:

Share

Ste že prenesli novi iOS 14.1?

Novi Apple iOS 14 je že prejel pomembno posodobitev.
Novi Apple iOS 14 je že prejel pomembno posodobitev.

Podjetje Apple je v drugi polovici septembra ponudilo v prenos končno različico mobilnega operacijskega sistema iOS 14. Ta je prinesel kar nekaj izboljšav in novosti. Med njimi najdemo namensko aplikacijo za telovadbo, ki je namenjena uporabi v navezi z Applovo pametno uro Watch. Nameščene aplikacije je mogoče prikazati tudi v obliki seznama in ne zgolj v obliki mreže, seznam slik za ozadje se je razširil v nove kategorije, iz menija za nastavitve pa je mogoče izbirati slike ozadja tudi iz drugih aplikacij, ki niso Applove.

Nedavno pa so pri podjetju Apple ponudili v prenos že prvega njegovega naslednika, in sicer mobilni operacijski sistem iOS 14.1. Posodobitev se nedvomno splača namestiti, saj ta odpravlja številne težave, ki bi vam lahko pošteno zagrenile življenje pri uporabi pametnih mobilnih telefonov iPhone. Tu gre predvsem za programske napake, ki so oteževale uporabo mobilnih naprav podjetja Apple. Poleg tega so inženirji računalniškega giganta seveda odpravili še določene varnostne pomanjkljivosti in težave s stabilnostjo delovanja.

Novi mobilni operacijski sistem iOS 14.1 je pričakovano na voljo prek sistema nadgradnje OTA (over-the-air), namestili pa ga bodo lahko vsi uporabniki novejših Applovih mobilnih naprav. O razpoložljivosti nadgradnje nas bo obvestila naprava sama, pred izvedbo nadgradnje pa bo morala biti baterija napolnjena do vsaj 50 odstotkov ali priključena na polnilec, sicer posodobitve ne bo mogoče opraviti. Razpoložljivost novosti lahko preverimo tudi sami, in sicer s klikom na Nastavitve, Običajno in Posodobitev programske opreme.


Prijavi napako v članku