Računalništvo, telefonija
09.11.2020 11:07
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ste že namestili novi iOS 14.2?

Novi iOS 14 je postal še boljši, uporabnejši in varnejši.
Novi iOS 14 je postal še boljši, uporabnejši in varnejši.

Podjetje Apple je že pred časom ponudilo v prenos končno različico mobilnega operacijskega sistema iOS 14. Ta je bil oktobra deležen izboljšav, saj je računalniški gigant uporabnikom ponudil v prenos različico 14.1. Posodobitev je večinoma odpravila številne težave, ki bi uporabnikom lahko pošteno zagrenile življenje pri uporabi pametnih mobilnih telefonov iPhone. Tu gre predvsem za programske napake, ki so oteževale uporabo mobilnih naprav podjetja Apple.

Pred kratkim predstavljena različica mobilnega operacijskega sistema iOS 14.2 pa je prinesla še nekaj uporabnih možnosti. Med njimi gre izpostaviti glasbeno aplikacijo Shazam v nastavitvenem centru, prenovljeno upravljanje za AirPlay 2, interkom podporo za digitalnega pomočnika HomePod in več kot 100 čustvenikov. Poleg tega so z novostjo inženirji računalniškega giganta seveda odpravili še določene varnostne pomanjkljivosti in težave s stabilnostjo delovanja.

Novi mobilni operacijski sistem iOS 14.2 je pričakovano na voljo prek sistema nadgradnje OTA (over-the-air), namestili pa ga bodo lahko vsi uporabniki novejših Applovih mobilnih naprav. O razpoložljivosti nadgradnje nas bo obvestila naprava sama, pred izvedbo nadgradnje pa bo morala biti baterija napolnjena do vsaj 50 odstotkov ali priključena na polnilec, sicer posodobitve ne bo mogoče opraviti. Razpoložljivost novosti lahko preverimo tudi sami, in sicer s klikom na Nastavitve, Običajno in Posodobitev programske opreme.


Prijavi napako v članku