Računalništvo, telefonija
17.04.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Ste zadovoljni z vašim Wi-Fi omrežjem?

Wi-Fi, ki preprosto deluje
Wi-Fi, ki preprosto deluje

Razmere v zadnjem mesecu nas silijo v preizkušanje domačih Wi-Fi omrežij kot še nikoli. V zavetju doma opravljamo službene obveznosti, ki zahtevajo takojšen dostop do poslovnih aplikacij in skupnega prostora za shranjevanje datotek in dokumentov. Večino dneva preživimo za zasloni, odpisujemo na elektronska sporočila in sodelujemo na konferenčnih klicih preko različnih aplikacij za komunikacijo in sodelovanje. Tudi otroci, najstniki in študenti podobno preživijo svoj šolski dan. Med seboj, z učitelji in profesorji sodelujejo preko mobilnih naprav. Po koncu delovnika omrežje, mobilne naprave, osebne računalnike, igralne konzole in ostale naprave, priklopljene v omrežje, uporabljamo pri preživljanju prostega časa; za igranje računalniških iger, spremljanje priljubljene nanizanke, ogled filma, poslušanje glasbe ali brskanje po spletu in družbenih omrežjih. Kako ste do sedaj zadovoljni z vašim domačim Wi-Fi omrežjem? Vam omrežje omogoča kakovostno delo, kot ste ga vajeni na delovnem mestu, v pisarni podjetja? Je stabilno, hitro in razpoložjivo povsod, kjer ga potrebujete? Omogoča hkratno povezavo vseh mobilnih naprav in prosto gibanje po prostoru brez prekinitev?

Prenovite vaš Wi-Fi | Izberite Aruba Instant On

Aruba Instant On je ponudba vodilnega svetovnega proizvajalca omrežnih rešitev Aruba, a Hewlett Packard Enterprise Company, za mikro, majhna in srednje velika podjetja. Zaradi enostavne namestitve, nezapletenega upravljanja in dostopne cene, ki vključuje vse potrebno za hitro dostopnost omrežja, je odlična rešitev tudi za vzpostavitev stabilnega, hitrega, pametnega in varnega domačega Wi-Fi omrežja, ki brez težav poveže vse mobilne naprave in je dostopno tam, kjer si ga želite.

Rešitev omogoča preprosto sestavljanje enotnega omrežja z do 25 brezžičnimi dostopnimi točkami Aruba Instant On, ki ga v celoti nastavljate in upravljate centralno preko mobilne aplikacije ali preko administracijskega portala v oblaku. Omrežje ima lahko več administratorjev, administratorji pa lahko upravljajo z več omrežji na oddaljenih lokacijah.

Namestitev Aruba Instant On je izjemno preprosta. Dostopno točko namestite na lokacijo in vključite v žično omrežje z dostopom do interneta, dostopna točka pa bo samodejno posodobila sistemsko programsko opremo. Medtem na mobilni telefon namestite aplikacijo Aruba Instant On, ustvarite uporabniški račun in sledite čarovniku za namestitev. Dodatno dostopno točko lahko enostavno in z nekaj kliki povežete v omrežje, saj samodejno prevzame nastavitve obstoječega omrežja iz oblaka. S Aruba Smart Mesh tehnologiijo lahko vzpostavite brezžično mesh omrežje in zagotovite Wi-Fi signal tudi tam, kjer ni mogoče vzpostaviti žične omrežne povezave do brezžične dostopne točke.

Tako sestavljeno pametno Wi-Fi omrežje, ki temelji na Aruba Instant On rešitvi, omogoča gibanje uporabnikov in mobilnih naprav po prostoru in med nadstropji, brez prekinitev. Omrežje se samodejno izogiba motnjam, prilagaja nastavitve na manj zasičene kanale in zagotavlja kakovostno storitev uporabnikom. Administrator lahko po potrebi onemogoči dostop do nezaželenih kategorij spletnih vsebin in aplikacij, določi urnik (dan in ura), kdaj je posamezen SSID na voljo in omejuje pasovno širino uporabnikov v omrežju. Prijava v omrežje je lahko zavarovana z WPA2/WPA3 Personal ali preko RADIUS strežnika. Omrežje za goste omogoča prijavo gostujočih uporabnikov tudi preko osnovnega in prilagodljivega prijavnega portala ali z uporabo Facebook Wi-Fi.

Brezžične dostopne točke Aruba Instant On

V ponudbi je pet kakovostnih brezžičnih Wi-Fi 5 (802.11ac) Wave 2 dostopnih točk, ki se lahko napajajo preko PoE (omrežno PoE stikalo ali PoE injektor). Dostopne točke Aruba Instant On AP11, AP12 in AP15, različnih zmogljivosti, so primerne za notranjo uporabo in montažo na strop. Posebnost je Aruba Instant On AP11D, ki je po obliki prilagojena postavitvi na mizo ali montaži na steno. Na spodnji strani ohišja so na voljo tri 1 GbE vrata, pri čemer zadnja omogočajo priklop in napajanje zunanje naprave preko PoE. Ta dostopna točka bo primerna za uporabnike, ki ne želijo namestiti Wi-Fi točke na strop in potrebujejo dodatne žične povezave. Za zagotavljanje Wi-Fi omrežja na zunanjih površinah bo primerna Aruba Instant On AP17, ki je ustrezno zaščitena in certificirana za delovanje pri ekstremnih temperaturah (od – 40 °C do + 50 °C) in je lahko izpostavljena neugodnim vremenskim vplivom.

V nakupno ceno Aruba Instant On dostopne točke je vključen nosilec za montažo in vse funkcionalnosti – brez skritih stroškov za licence ali naročnine. V ponudbi so na voljo tudi paketi (AP11 Bundle, AP12 Bundle in AP15 Bundle), ki imajo priložen 12V napajalnik in napajalni kabel.

Aruba Instant On v Sloveniji

Aruba Instant On so na voljo in na zalogi pri uradnih distirbuterjih in partnerjih Hewlett Packard Enterprise in Aruba Networks v Sloveniji. Podjetje Parcom d.o.o. / Parcom IT Solutions d.o.o. je dolgoletni partner Hewlett Packard Enterprise, ki strankam zagotavlja celovito informacijsko podporo: svetovanje, prodajo, namestitev, servis in vzdrževanje opreme. Aruba Instant On in druge HPE rešitve so na voljo tudi v novi Parcom spletni trgovini: https://www.parcom.shop.

Klemen Mihelčič, Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium

Jan Obid, Parcom d.o.o.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več