Računalništvo, telefonija
18.05.2019 16:00

Deli z drugimi:

Share

Razočaran nad internetnim ponudnikom se je znašel po svoje

Ne glede na to, pri katerem izmed internetnih ponudnikov ste, se je zagotovo že zgodilo, da ste imeli negativno izkušnjo ali pa visok račun za opravljene storitve.
Ste tudi vi razočarani nad svojim internetnim ponudnikom?
Ste tudi vi razočarani nad svojim internetnim ponudnikom?

Ravno to vprašanje si je postavil prebivalec majhnega mesta v odročnem delu ZDA.

Internet je na vasi že od nekdaj počasen, vse skupaj pa se je zapletlo, ko se je njegova hčerka odločila za študij. Takrat je internet igral ključno vlogo pri raziskovanju dejstev za naloge pri izpitu, vendar je ravno zaradi počasnega interneta le-to bilo oteženo. Ena izmed rešitev je bila sicer lokalna restavracija, druga pa kar mobilni podatki. Edina težava je ta, da so mobilni podatki prinesli kar velik račun pri mesečni porabi.

Kje je potem našel rešitev? Na začetku vasi je bil postavljen radio-oddajni stolp za mobilne podatke priljubljenega operaterja AT&T. Ta stolp pa je v svetovni splet povezan z optičnim kablom. Sicer je nekajkrat podal zahtevo za poizvedbo na lastnika stolpa, če se lahko priklopi na optično omrežje, vendar odgovora nekaj mesecev ni bilo, nato pa je le prišel in bil je pozitiven.

Tako je lahko priklopil optčni kabel kar v svojo hišo in tako dobil ugodno internetno povezavo z visokimi hitrostmi. Kasneje so ga seveda tudi sosedje spraševali, ali si lahko sposodijo njegovo optiko za dostop do svetovnega spleta. Na ta način je pridobil idejo in tako postal svoj internetni ponudnik za celotno vas.

Več pa v videoposnetku.


Prijavi napako v članku