Grafične kartice
09.06.2021 14:41
Posodobljeno 4 dnevi nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ste pripravljeni na grafično kartico Radeon RX 6900 XTX?

Grafična kartica Radeon RX 6900 XTX bo brez težav kos tudi najzahtevnejšim nalogam!
Grafična kartica Radeon RX 6900 XTX bo brez težav kos tudi najzahtevnejšim nalogam!

Podjetje AMD nas je oktobra lani prijetno presenetilo s predstavilo nove grafične kartice družine Radeon RX 6000, ki so nekaj posebnega. Te namreč temeljijo na osnovi grafičnega jedra RDNA2, podpirajo revolucionarni predpomnilnik Infinity, delujejo s kar 30 višjo frekvenco in zagotavljajo polno združljivost z Microsoftovo knjižnico DirectX Ultimate. Zato ne preseneča, da so nove grafične kartice pri enaki porabi električne energije za kar polovico zmogljivejše v primerjavi s predhodno generacijo grafični kartic AMD Radeon RX5000.

Ker pa grafične moči nikoli ni preveč, bo kmalu na voljo še ena nova različica grafične kartice družine Radeon RX 6000. Tu bo šlo za družino Radeon RX 6900 XTX, ki bo temeljila na osnovi grafičnega jedra Navi 21 XTXH. Prvo podjetje, ki bo novo grafično kartico ponudilo v prodajo pa bo podjetje Sapphire. Novost bo opremljena z vodnim hladilnim sistemom in bo brez težav kos tudi najzahtevnejšim nalogam.

Grafična kartica Sapphire Radeon RX 6900 XTX LC bo za preračunavanje grafičnih vsebin uporabljala kar 5.120 steam procesorjev. Privzeta frekvenca delovanja naj bi znašala 1.815 megahercev, pri najzahtevnejših opravilih pa naj bi se frekvenca delovanja povišala na 2.435 megahercev. Za shranjevanje vmesnih izračunov pa bo na voljo 16 gigabajtov sistemskega pomnilnika GDDR6.

Podjetje Sapphire naj bi nadvse zmogljivo grafično kartico Radeon RX 6900 XTX LC ponudilo v prodajo kmalu. Novost pričakovano ne bo poceni. Če gre verjetni spletnim govoricam bo zanjo treba odšteti kar 3.835 evrov.


Prijavi napako v članku