Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
30.09.2022 07:55

Deli z drugimi:

Share

S&T Iskratel letos s 150 milijoni prihodkov

Ob združitvi podjetij S&T Slovenija in Iskratel v družbo S&T Iskratel sta glavna direktorja, Sašo Berger in Robert Kuzmič, na novinarskem srečanju izpostavila predvsem njihovo usmerjenost k strankam, delo vseh petih poslovnih enot (PE) ter osredotočenost tudi na trge centralne in zahodne Evrope.

V začetku tega meseca sta telekomunikacijsko podjetje Iskratel, d.o.o., Kranj in ponudnik informacijskih rešitev in storitev S&T Slovenija, d.o.o., združila svoje moči. »Na pot smo se podali skupaj – še močnejši in večji, ter kar je najpomembnejše, s širšo ponudbo za naše kupce in partnerje. V celoto smo tako povezali izkušnje, znanje, strokovnost, predanost delu, energijo in ideje obeh podjetij. Veliko dela smo že opravili, ogromno nalog nas še čaka – združeni imamo več kot 650 zaposlenih na lokaciji in več kot 1000 v skupini S&T Iskratel,« je v uvodnem delu novinarskega srečanja v podjetju S&T Iskratel izpostavil glavni direktor Robert Kuzmič.

Sogovorec, glavni direktor Sašo Berger, je ob tem poudaril, da brez ekipe, ki usklajeno deluje proti skupnemu cilju, ne gre. »Grajenje skupne kulture je proces, ki bo terjal svoj čas, ampak pomembno je,  da imamo skupen cilj. Zadovoljstvo in napredek naših strank postavljamo v bistvo svojega delovanja. Uspeh našega podjetja bodo tudi v bodoče pisali naši zaposleni, organizirani v pet poslovnih enot in z začrtano smerjo delovanja, vizijo in cilji.«

V ospredju Poslovnih enot rast, lastni razvoj in stranke

V podjetju tako izhajajo iz trdne osnove, s svojimi produkti in naprednimi rešitvami pa soustvarjajo trende; tako je njihova proizvodnja (PE EMS) edina v regiji, ki zmore razviti in opremljati 22-slojno tiskano vezje z do 6.500 komponentami. V zadnjih dveh letih je na področju izvajanja storitev opremljanja tiskanih vezij po prihodkih zrasla za skoraj 80 odstotkov, v prihodnosti pa jo bodo polno digitalizirali in posodobili tudi tehnološke linije.

Sašo Berger je med drugim izpostavil izsledke raziskave britanske analitične hiše Global Data, po kateri se »produkti S&T Iskratel s področja optičnih širokopasovnih rešitev (PE Dostop) S&T Iskratel uvrščajo med prvih pet dobaviteljev na svetu«. Vizija PE Dostop je postati vodilni evropski dobavitelj pametnih širokopasovnih rešitev in aplikacij za optična in brezžična omrežja nove generacije. Z razvojem lastnega 5G jedra (PE Digitalne rešitve) zagotavljajo kritično komponento pri izgradnji sodobnih 5G mobilnih zasebnih omrežij za kritične komunikacije v industrijski infrastrukturi.

V PE Infrastrukturne rešitve bodo tudi v bodoče zanesljiv partner slovenskim in tujim strankam na področju izvajanja IT rešitev, kot so arhitektura naprednih, programsko opredeljenih omrežij in podatkovnih centrov, vpeljevanja rešitev za grajenje kibernetske odpornosti in zagotavljanja IT storitev v privatnih, javnih ter hibridnih oblakih.

Uporabniki poslovnih rešitev S&T Iskratel pa beležijo znatno povečanje hitrosti pri plasiranju novih izdelkov na trg (t.i. Time to market) in bolj kakovosten nadzor stroškov v proizvodnih obratih. PE Poslovne rešitve načrtuje nadaljnji prodor na tuje trge ter širitev portfelja na področju pametnih tovarn, predvsem za optimizacijo in napredno planiranje proizvodnje. Svojo ponudbo bodo še naprej razvijali tudi z investicijami v lasten razvoj IoT-rešitev za digitalizacijo industrij, rešitev za optimizirano, nemoteno delovanje bančnih sistemov, kot tudi razvoj produktov za pametne, varne in povezane skupnosti.

Na strateško novih trgih v zahodni Evropi S&T Iskratel že sklepa posle

V času pomanjkanja IKT kadrov na trgu v podjetju zaposlujejo več kot 400 visoko usposobljenih in certificiranih strokovnjakov za uvajanje naprednih informacijskih in komunikacijskih rešitev, med glavne izzive pa trenutno štejejo predvsem dogajanje v Rusiji in Ukrajini. »Z vidika zavarovanja poslovnega rezultata smo se na spremenjene okoliščine hitro odzvali in se ustrezno preusmerili na strateško identificirane nove trge zahodne Evrope, kot tudi na aktivne trge naše skupine, Kontron AG, ki so pretežno v centralni in tudi zahodni Evropi,« je dodal Kuzmič in nadaljeval: »Izpostavil bi preboj na britanskem trgu, kjer smo v letošnjem letu podpisali večmilijonsko pogodbo z operaterjem Zzoomm, po kateri bomo omogočili izjemno hitro optično povezljivost prebivalcem in podjetjem po vsej Veliki Britaniji.«

Znotraj skupine Kontron AG, prej S&T AG, so edini, ki združujejo lasten razvoj, proizvodnjo, (lastne) celovite informacijske in komunikacijske rešitve in znanje ter reference izvajanja storitev. Digitalne tehnologije S&T Iskratel so povezovalni člen med obstoječimi in komunikacijami naslednje generacije – v transportu, energetiki kot tudi sistemih javne varnosti. S kranjskim proizvodnim obratom EMS pa pomembno dopolnjujejo tudi proizvodne kapacitete skupine Kontron AG.

»Naš cilj je, da vzpostavimo skupno kulturo, ki temelji na vključevanju in prevzemanju odgovornosti. Z zaposlenimi bomo tudi v bodoče krepili zavest, da njihova dejanja štejejo.  Le skupaj ter z dobrim sodelovanjem bomo presegli 150 milijonov evrov prometa v letošnjem letu in zagotovili stabilno poslovanje ter vzdržno rast. Seveda pa je proces združevanja dolgotrajen, štejejo posamezni koraki in etapne zmage. Prepričani smo – z razširjeno  ponudbo rešitev bomo še naprej nudili strokovno, učinkovito in zanesljivo podporo za varno, pametno in bolj povezano prihodnost družbe. Skupaj ponosno, opremljeni z izkušnjami in znanjem, stopamo naprej – v smeri prve izbire sta na srečanju, ki ga je moderirala TV-voditeljica in novinarka Mojca Mavec, strnila glavna direktorja.

S&T Iskratel, informacijske in komunikacijske rešitve, d. o. o., nosilec skupine S&T Iskratel, je vodili evropski ponudnik celovitih in visoko zanesljivih rešitev za varno, pametno in bolje povezano prihodnost. Skupina je s širokim portfeljem informacijskih, komunikacijskih in poslovnih rešitev v kombinaciji z najhitrejšo in zanesljivo podporo prisotna v več kot 50 državah po svetu. S svojim h kupcem usmerjenim pristopom, lastnimi raziskovalno-razvojnimi in proizvodnimi centri ter več kot 1000 zaposlenimi v 10 državah, bo skupina S&T Iskratel v letu 2022 ustvarila več kot 150 milijonov evrov prometa. Rešitve skupine izpolnjujejo zahteve hitro razvijajočih se digitalnih okolij in igrajo pomembno vlogo pri razvoju naprednejše, bolj povezane, trajnostne in varne družbe. S&T Iskratel, zaupanja vreden partner za digitalno prihodnost. Več informacij: www.snt-iskratel.si.

Skupina Kontron AG, prej S&T AG, je rastoča, tehnološka skupina, usmerjena v razvoj naprednih IoT-rešitev za širok spekter industrij. S svojimi rešitvami in referencami se Kontron AG uvršča med vodilne ponudnike pametnih rešitev na področju proizvodnje, železniških komunikacijskih sistemov, komunikacijskih rešitev in pametnih rešitev za energetiko. Hitro rastoča tehnološka skupina, ki kotira na frankfurtski borzi, ima sedež v Linzu in svoje družbe v 32 državah po svetu ter več kot 6000 zaposlenimi. V letu 2021 ustvarila 1,34 milijarde evrov prometa. Več informacij: www.kontron.ag.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Iskratel

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Kontron, d. o. o.
Za več informacij so vam na voljo pri Kontron, d. o. o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Kontron, d. o. o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več