Računalništvo, telefonija
27.08.2016 21:31
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte prvo taksi službo brez taksistov

Samovozeči taksiji bodo v Singapurju kmalu postali nekaj vsakdanjega!
Samovozeči taksiji bodo v Singapurju kmalu postali nekaj vsakdanjega!

Številna podjetja po vsem svetu trenutno preizkušajo prototipe samovozečih avtomobilov, ki so večinoma brez stopalk in volana. Ker je njihova zanesljivost že na zelo visoki ravni, ne preseneča odločitev startup podjetja nuTonomy, da na ceste Singapurja kot prvo »pošlje« prve taksije, ki so opremljeni s sistemom za samodejno prevažanje potnikov po velemestu. Ti taksiji so za potnike relativno poceni ter so seveda zmožni samodejno določiti najkrajšo in v točno določenem trenutku najhitrejšo pot do končnega cilja.

Samovozeči taksiji so trenutno na voljo kot dodatna ponudba. V kolikor bo nadvse zanimivi projekt uspel, bo podjetje nuTonomy domačinom in obiskovalcem Singapurja ponudilo na voljo nekaj tisoč samodejno vozečih taksijev, ki bodo s tem nedvomno postali tudi ena od mestnih znamenitosti. Inovativna storitev taksi podjetja nuTonomy temelji na osnovi električnih vozil Renault Zoe in Mitsubishi i-MiEV, ta pa je trenutno na voljo izključno za singapursko poslovno četrt One-North, kjer so potniki nad storitvijo več kot navdušeni.

Ker je storitev samodejnih taksijev šele v začetni fazi razvoja, se trenutno lahko uporablja le na točno predpisanih relacijah. Poleg tega se v vozilu neprestano nahaja zaposleni podjetja nuTonomy, in sicer v primeru, da bi prevzel nadzor nad vozilom, v kolikor bi šlo kaj narobe oziroma bi sistem prenehal delovati.


Prijavi napako v članku