Telefoni
01.11.2016 12:07

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte prvi telefon s kamero Google Tango!

Pametni mobilni telefon Lenovo Phab2 Pro lahko »vidi« okolico tako kot običajni ljudje.
Pametni mobilni telefon Lenovo Phab2 Pro lahko »vidi« okolico tako kot običajni ljudje.

Podjetje Lenovo je ljubiteljem pametnih mobilnih telefonov končno ponudilo v prodajo izdelek, ki je ponovno prinesel nekaj svežine na zdolgočasen trg mobilne telefonije. Njegov novi izdelek s prodajno oznako Phab2 Pro namreč temelji na osnovi projekta Tango, ki ga je podjetje Google javnosti prvič predstavilo na začetku lanskega leta. Novi pametni mobilni telefon podjetja Lenovo je dejansko opremljen z napredno tehnologijo, ki okolico vidi tako kot običajni ljudje.

Novi pametni mobilni telefon podjetja Lenovo vsebuje posebno tipalo za ocenjevanje okolice in izračun razdalj do predmetov okoli sebe, poleg tega so vanj vgrajena še dva procesorja za računalniški vid. Zmogljivost novosti naj bi znašala okoli zavidljivih 250 tisoč meritev tridimenzionalnih objektov vsako sekundo, kar so inženirji in programerji podjetja Lenovo s pridom izkoristili za prikaz nadvse kakovostne in neverjetne razširjene resničnosti končnemu uporabniku. S tem telefonom lahko dejansko skenirate pohištvo, kako bo videti v vašem domu ali se enostavno igrate z navideznimi hišnimi ljubljenčki.

Strojna oprema pametnega mobilnega telefona Lenovo Phab2 Pro ni od muh, saj je ta opremljen s 6,4-palčnim zaslonom ločljivosti 4K, zmogljivim procesorjem Qualcomm Snapdragon 652 in štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Tu najdemo še vgrajeni pomnilnik s 64 gigabajti sistemskega prostora, baterijo zmogljivosti 4.000 miliamper ur in 6-kanalni zvočniški sistem. Novost na srečo ni pretirano draga, saj so se ameriški trgovci od nje pripravljeni ločiti že za preračunanih 455 evrov. Upajmo, da bo prvi mobilni telefon s kamero Google Tango kmalu vendarle naprodaj tudi pri nas.


Prijavi napako v članku