Računalništvo, telefonija
28.10.2016 07:40
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple predstavil novi MacBook Pro

Novi Apple MacBook Pro si je že prislužil laskav naziv najboljšega prenosnika na svetu!
Novi Apple MacBook Pro si je že prislužil laskav naziv najboljšega prenosnika na svetu!

Podjetje Apple je na nedavni konferenci predstavilo novi prenosnik družine MacBook Pro, ki so ga mnogi že označili za enega najboljših prenosnikov vseh časov. Največji adut novega prenosnega računalnika je seveda interaktivni na dotik občutljivi zaslon Retina Touch Bar. Ta pričakovano nadomešča funkcijske tipke in se spreminja glede na trenutno aplikacijo oziroma spletno stran. Z njo lahko na primer upravljamo z glasbo, izbiramo emoje, uporabljamo drsnike in podobno.

Novi prenosni računalnik MacBook Pro podjetja Apple je pričakovano na voljo v dveh različicah, in sicer s 13-palčno (33-centimetrsko) in 15-palčno (38,1-centimetrsko) diagonalo. Manjša različica se ponaša s tankim ohišjem debeline zgolj 14,9 centimetrov, večji pa z debelino 15,5 milimetrov. Novinca sta tanjša v primerjavi z njunima predhodnikoma in sta celo tanjša od prenosnikov MacBook Air. Tu najdemo še bralnik prstnih odtisov, zmogljive Intelove procesorje Core i5 in Core i7, grafične kartice Intel Iris Pro ali Radeon ter pogone Solid State s hitrostjo branja 3,1 gigabajtov na sekundo.

Applov novi prenosni računalnik MacBook Pro se ponaša tudi z boljšim sistemom hlajenja in kakovostnejšimi zvočniki. Najdemo še štiri vmesnike USB-C s podporo tehnologiji Thunderbolt 3 in klasični 3,5-milimtrski priključek za slušalke (kako ironočno, potem ko so ga na novem iPhonu 7 “izbrisali”), poslovili pa so se HDMI, DisplayPort, Thunderbolt in napajalni MagSafe. Novinca bosta najprej naprodaj v Združenih državah Amerike, nekoliko kasneje pa tudi pri nas. Za vstopni model novega prenosnega računalnika Apple MacBook Pro z interaktivnim zaslonom Touch Bar bo treba odšteti preračunanih 1.650 evrov, za večji model pa preračunanih 2.200 evrov. Na voljo je sicer tudi 13-palčni MacBook Pro brez zaslona Touch Bar, in sicer za preračunanih 1.375 evrov.


Prijavi napako v članku