Računalništvo, telefonija
23.07.2016 07:53

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte dron, ki lahko doseže 130 kilometrov na uro!

Superhitri leteči dron podjetja Teal Drones je primeren tako za poznavalce kot za začetnike.
Superhitri leteči dron podjetja Teal Drones je primeren tako za poznavalce kot za začetnike.

V tem trenutku so leteči droni odlično orodje za zabavo posameznikov (predvsem mlajših) in za vohunjenje nad tem oziroma spremljanje, kaj počno sosedi. Mlado startup podjetje Teal Drones pa je pred kratkim uspelo dokazali, da lahko z droni podiramo celo rekorde v letenju. Njihov dron lahko namreč pri polni obremenitvi doseže hitrost do kar vrtoglavih 130 kilometrov na uro, z njim pa je mogoče brez težav uporabljati tudi, ko veter piha s hitrostjo do 64 kilometrov na uro. Zaradi tega je novi dron primeren tako na začetnike kot največje mojstre s tega področja.

Superhitri leteči dron podjetja Teal Drones je opremljen tako z navigacijskim sistemom GPS kot brezžično tehnologijo Wi-Fi. Poleg tega ima na voljo tri priključke USB 2.0. enega USB 3.0 in video izhod HDMI. Tu najdemo še spletno kamero ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk, kar pomeni, da lahko z njo zajemamo vrhunske videoposnetke do ločljivosti 4K. V živo pa lahko dron oddaja videoposnetke ločljivosti HD oziroma 1.920 x 1.080 slikovnih točk.

Ker je tu odzivnost drona ključna, so ga inženirji opremili z zmogljivim računalniškim sistemom, ki obsega 64-bitni procesor Nvidia TX1, sistemski pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov in vgrajen pomnilnik s 16 gigabajti prostora. Napolnjena baterija nudi do 20 minut avtonomije letenja, pri čemer dron tehta 730 gramov in je zmožen prenašati tovor teže do 500 gramov. Poleg tega je novost tudi vodoodporna. Temu seveda je primerna tudi maloprodajna cena, saj bo zanj treba odšteti kar preračunanih 1.850 evrov, prvi kupci pa bodo najhitrejši dron prejeli še pred koncem leta.


Prijavi napako v članku