Življenjski slog
12.03.2021 19:42

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte Amazon One

Amazon tokrat spet preseneča z novim načinom identifikacije uporabnika, tokrat z načinom, ki deluje brezstično in z masko na obrazu brez potrebe po dodatni "opremi".

Kolikokrat ste za nakup v trgovini uporabili gotovino? Kaj pa plačilno kartico? Ali pa pametni telefon, pametno uro … Zagotovo pa za zaključek transakcije niste uporabili … roke.

Tako je. Roke. Amazon je tokrat predstavil nov način avtentekacije uporabnika oziroma kupca tudi z masko na obrazu, in to brez kakršnega koli dotika, saj je to v teh časih še posebej pomembno.

Potrošniku niti ni potrebno kupovati kakšne dodatne naprave za registracijo in uporabo, saj se prva registracija in prijava uredi kar na vstopni točki v samopostrežno trgovino Amazon Fresh, ki je nedavno prišla tudi v Evropo.

Za prvo uporabo oziroma registracijo je potrebno uporabiti kreditno kartico in pametni telefon. Ob registraciji uporabnik najprej vstavi kreditno kartico v terminal, približa dlan nad napravo in vnese telefonsko številko. Ob vsakem naslednjem vstopu je potrebno samo približati dlan, saj so vsi potrebni podatki že shranjeni v sistemu.

Uporabnik lahko spremlja in ureja svoj uporabniški račun tudi na pametnem telefonu, in sicer preko povezave, ki jo prejme ob prvi registraciji. Na osebni strani je poleg trenutne vpisane kartice vidna še zgodovina nakupov.

Kot zagotavljajo pri Amazonu je nov način identifikacije uporabnika povsem varen in zanesljiv, ob tem pa vsekakor še hiter in popolnoma brezplačen.

Vas zanima več iz te teme?
Amazon

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Andeco d.o.o. je zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi izpostavljamo nekaj najpomembnejših: Camelion, ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več