Računalništvo, telefonija
21.08.2019 14:00

Deli z drugimi:

Share

Spoznaj programski jezik PL/SQL

Spoznaj programski jezik PL/SQL
Spoznaj programski jezik PL/SQL

Glavna prednost PL/SQL napram navadnega SQL programskega jezika je, da lahko povemo na kakšen način in kako pogosto se določen ukaz izvrši in lahko s tem zgradimo zmogljive programe.

V okviru spletnega tečaja bomo podali osnovne značilnosti programskega jezika PL/SQL. Na začetku si bomo ogledali strukturo programa in sintakso programskih ukazov. V nadaljevanju bomo preverili kako lahko dostopamo do podatkov podatkovne baze in kako uporabljamo ukaze jezika SQL v PL/SQL okolju. Seznanili se bomo z enostavnimi in sestavljenimi podatkovnimi tipi. Ogledali si bomo nekaj metod uporabe programskih podatkovnih struktur in obravnavo baznih in programskih izjem. Izdelali bomo nekaj primerov procedur, funkcij in programskih paketov in jih shranili v podatkovno bazo za ponovno uporabo. Poleg uporabe standardnih programskih oblik bomo izdelali tudi nekaj programske kode, ki se izvaja ob nastopu posameznih dogodkov v podatkovni bazi. V tem okviru si bomo ogledali enostavne in sestavljene prožilce za različne bazne dogodke. Del tečaja bo tudi predstavitev izvajanja dinamičnih SQL ukazov v okviru PL/SQL programov.

Za več informacij in prijavo na tečaj sledite tej povezavi.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem HOUSING Co. d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri HOUSING Co. d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem HOUSING Co. d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku