Slika, tv, avdio
Televizorji
Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
Poslovne rešitve
10.11.2022 10:25

Deli z drugimi:

Share

Sportklub ima pravice za prenos pomembnejših športnih tekem po pravilih EU

United Media pritrjuje nedavni odločitvi neodvisnega luksemburškega medijskega regulatorja (ALIA), ki jo je ta sprejel v postopku preverjanja domnevnih kršitev pravil v zvezi s pravicami za prenos pomembnejših športnih dogodkov na pobudo Akos-a.

Odločitev neodvisnega luksemburškega medijskega regulatorja (ALIA) namreč potrjuje, da ni pravne podlage za kakršnekoli škodljive ukrepe, kar je stališče, ki ga že ves čas zagovarja tudi United Media, in sicer, da morajo biti vsi ukrepi, ki jih v zvezi s pravicami za prenos pomembnejših športnih dogodkov sprejme Republika Slovenija, utemeljeni na poštenih, razumnih in sorazmernih zahtevah, ter da morajo spoštovati pravni okvir in veljavne postopke prava Evropske unije.

United Media se veseli nadaljnjega konstruktivnega sodelovanja z vsemi relevantnimi deležniki in upa, da bo to sodelovanje upoštevalo interes vseh vpletenih. To je namreč v interesu gledalcev v Sloveniji, ki jih United Media vedno dosledno zagovarja. Kakršnikoli ukrepi, ki bi škodovali ali retroaktivno koristili samo eni strani medijskega ekosistema v Sloveniji, ne morejo biti skladni z evropskimi načeli in vladavino prava.

Ob tem United Media ponovno poziva pristojne slovenske organe, da ravnajo skladno s svojimi pristojnostmi in obravnavajo že večkrat vložene pritožbe v zvezi z očitno koordiniranim zavračanjem sodelovanja večjih slovenskih telekomunikacijskih operaterjev z družbo United Media. Želijo si, da bi se o distribuciji televizijskih kanalov pogajali na podlagi razumnih in transparentnih pogojev, ki so bili v minulih letih in mesecih večkrat proaktivno ponujeni.

S tem bi slovenski pristojni organi ravnali skladno z interesi slovenskih gledalcev in zagotovili široko dostopnost televizijskih prenosov pomembnejših športnih dogodkov, za katere nekateri lokalni operaterji sicer trdijo, da so vrhunski, a se zdi, da zanje niso pripravljeni plačati poštene tržne cene.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
United Group Telemach e-šport

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
SoftwareOne je vodilni globalni ponudnik celovitih rešitev in storitev na področju programske opreme in oblaka, ki na novo določa, kako podjetja razvijajo, kupujejo in upravljajo ... Več