Računalništvo, telefonija
13.12.2010 11:41
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spletni portal Chrome Web Store za spletni brskalnik Chrome

Googlov spletni portal Chrome Web Store navdušuje v vseh pogledih!
Googlov spletni portal Chrome Web Store navdušuje v vseh pogledih!

Programerji podjetja Google so v začetku decembra pripravili že osmo različico svojega izjemno priljubljenega spletnega brskalnika Chrome. Ta je bil med spletnimi deskarji zelo dobro sprejet, saj je bogatejši za številne varnostne popravke, večjo stabilnost delovanja in vgrajenim bralnikom datotek PDF. Piko na i je podjetje Google pred kratkim postavilo še s spletnim portalom Chrome Web Store. Ta za spletni brskalnik Chrome namreč ponuja tako plačljivo kot brezplačno programsko opremo.

Bogata paleta brezplačne in plačljive programske opreme na spletnem portalu Chrome Web Store temelji na konceptu računalništva v oblaku. Tu gre dejansko za programsko opremo, ki jo lahko uporabljamo le v navezi s spletnim brskalnikom Google Chrome. Za dostop do programov so na voljo priročne bližnjice. Programi se zaženejo v novem zavihku spletnega brskalnika Chrome, na način, kot da bi odprli spletno stran. Za njihovo uporabo seveda potrebujemo dostop do svetovnega spleta.

Na spletnem portalu Chrome Web Store so na voljo še teme, ki spremenijo izgled spletnega brskalnika Google Chrome in programske razširitve zanj. Namestitev tem, razširitev in programske opreme je sila enostavna. Enako velja tudi za njihovo odstranitev. Če smo namestili plačljivo aplikacijo in z njo nismo zadovoljni, imamo kar 30 minut časa, da si premislimo. Vplačan denar nam bo v tem primeru v celoti povrnjen.


Prijavi napako v članku