Spletni brskalniki
19.10.2010 11:34

Deli z drugimi:

Share

Spletni brskalnik Opera 11 s programski vstavki

Prihajajoči spletni brskalnik Opera 11 bo bogatejši za možnost nameščanja programskih vstavkov.
Prihajajoči spletni brskalnik Opera 11 bo bogatejši za možnost nameščanja programskih vstavkov.

Programerji podjetja Opera Software so spregovorili o vidnejših novostih, ki bodo vključene v prihajajoči spletni brskalnik Opera 11. Uporabnike hitrega brskalnika za osebne in prenosne računalnike bo zagotovo zdaleč najbolj navdušila težko pričakovana možnost dodajanja oziroma nameščanja programskih vstavkov (add-on).

To za podjetje Opera Software dejansko predstavlja veliko spremembo, saj vse doslej za svoj spletni brskalnik ni uporabljalo programskih vstavkov. Vse dodatne funkcionalnosti so bile namreč vgrajene kar v programsko kodo brskalnika. Programski vstavki bodo uporabnikom seveda na voljo na namenskem portalu.

Programski vstavki za spletni brskalnik Opera 11 bodo v osnovi enaki tistim, ki se uporabljajo za spletna brskalnika Firefox in Chrome, saj bodo temeljili na osnovi specifikacij W3C. Ti bodo zato lahko izdelani s pomočjo uveljavljenih spletnih standardov, kot so HTML5, CSS in JavaScript.

Prva zgodnja poskusna različica spletnega brskalnika Opera 11 bo na voljo za prenos najkasneje do konca oktobra, in sicer na spletnem naslovu http://dev.opera.com/. Sočasno s prvo zgodnjo poskusno različico Opere 11 bo za programerje na voljo še vmesnik za pripravo poljubnih programskih vstavkov.

Vas zanima več iz te teme?
Opera brskalnik

Prijavi napako v članku