Računalništvo, telefonija
28.10.2006 08:37

Deli z drugimi:

Share

Spletna stran www.kliping.si prejela nagrado Netko

Gospodarska zbornica Slovenije je Nagrado Netko 2006 za najboljše poslovne spletne strani v kategoriji podjetniške predstavitve za mala in srednja podjetja podelila podjetju Kliping d.o.o. (www.kliping.si). Podjetje, ki je v letu 2005 ustvarilo 381 milijonov tolarjev prihodkov, je vodilni ponudnik storitev spremljanja in analiz medijev v Sloveniji in državah nekdanje Jugoslavije, spletno predstavitev pa so zasnovali in izvedli v podjetju Renderspace.

Spletne strani je ocenjevala tričlanska žirija, ki je pri ocenjevanju upoštevala prispevek spletnih strani v smislu dviga poslovnih prednosti in njihovo prilagojenost potrebam uporabnikov. Po mnenju žirije je bilo “spletno mesto Klipinga v močni konkurenci izbrano za najboljše zaradi odličnosti oblikovanja in zaradi dobrega nagovora morebitnih klientov. Poleg predstavitve dejavnosti ponuja tudi možnost preizkusa storitve, kar je vsekakor pohvalno. Niti izrezovanje člankov ni več tisto, kar je bilo.”

Prenovljena spletna stran www.kliping.si je zaživela avgusta 2006, in sicer predvsem zaradi vedno večjih potreb naročnikov kliping storitev po dodatnih informacijah. “V Klipingu smo uporabnikom želeli ponuditi tehnično napredno spletno stran, saj želimo biti stalno v koraku s spremembami in hkrati ohraniti status moderne agencije. Zato smo se odločili za zasnovo strani, ki bo imela na eni strani informativno vrednost, na drugi pa omogočala dobro uporabniško izkušnjo,” pravi Divna Brkič Hendrickx, direktorica podjetja Kliping.

Na spletni strani www.kliping.si lahko obiskovalci najdejo informacije o tem, o katerem podjetju in katerem predsedniku uprave so mediji v preteklem mesecu največ poročali, odločijo se lahko za brezplačen preizkus storitve Webkliping in za brezplačno testno spremljanje medijev na določeno temo. Na strani je objavljen seznam tiskanih, elektronskih in spletnih medijev iz kar 22 različnih držav, ki jih Kliping redno spremlja za svoje naročnike, obiskovalci se lahko prijavijo na elektronske novice in preberejo najaktualnejše novice posameznega dne, lahko pa si ogledajo tudi ponudbo ostalih Klipingovih storitev. Poleg spremljanja medijev v Klipingu namreč pripravljajo še medijske analize, medijske objave prevedejo v tuje jezike ter pripravljajo povzetke dnevnega tiska. Seveda pa prilagodijo željam in potrebam naročnikov.

Kliping se je kot oddelek za spremljanje in analizo medijev leta 1990 pričel razvijati v okviru agencije Pristop. Zaradi vedno večjega števila naročnikov se je z januarjem 2005 oddelek preoblikoval v samostojno podjetje Kliping d.o.o., ki je danes vodilni ponudnik storitev spremljanja in analiz medijev v Sloveniji ter državah nekdanje Jugoslavije, kjer ima svoje regijske podružnice.


Prijavi napako v članku