Igre
26.01.2013 10:08

Deli z drugimi:

Share

Specifikacije za Playstation 4 in novi kontroler!

Izgled nove konzole še ni znan, a glede na to da gre za sobno konzolo, pričakujemo futuristično eleganten dizajn.
Izgled nove konzole še ni znan, a glede na to da gre za sobno konzolo, pričakujemo futuristično eleganten dizajn.

Veliko se govori o novi Sonyjevi igralni konzoli playstation 4, ki zna iziti že to leto, skoraj zagotovo pa do naslednjega leta. Veliko je govoric in špekulacij, a do sejma E3 Sony uradno ne bo podal izjave.

Podatki, ki niso le špekulacije, pa se nanašajo na prototipne specifikacije nove konzole (device kit), ki so bile posredovane izdelovalcem iger, ki že pripravljajo naslove za novo konzolo. Tem mora biti namreč sporočeno za kakšno strojno opremo razvijajo igro in koliko moči bo ta imela, da bo igro lahko poganjala.

Device kiti za playstation 4, ki so bili posredovani izdelovalcem iger so imeli sledeče specifikacije: procesor 4x Dual-Core AMD64 “Bulldozer” (torej 8 jeder), 8 Gb sistemskega spomina, 2.2 Gb grafičnega spomina, grafična kartica AMD R10xx, blue-ray pogon in 160 Gb velik trdi disk. Konzola naj bi imela tudi štiri USB porte in dva mrežna vhoda, HDMI video izhod ter optični digitalni izhod za zvok.

To sicer niso končne specifikacije, vendar pa se te glede procesorja in grafike zelo verjetno ne bodo spreminjale. Možno je le, da bo konzolo vsebovala večji trdi disk.

Veliko se govori tudi o novem playstation kontrolerju. Sony naj bi namreč izdelal za novo konzolo popolnoma nov kontroler, ki bo “move” kompatibilen. Ni pa še znano ali bodo njihov DualShock popolnoma opustili. Glede na to, da ta še danes velja za enega najboljših joypadov na tržišču, bi bila to velika škoda.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre

Prijavi napako v članku