Računalništvo, telefonija
19.01.2021 06:43

Deli z drugimi:

Share

Sony z novincem med objektivi polnega formata FE 35mm F1.4 GM

Sony z novincem med objektivi polnega formata FE 35mm F1.4 GM
Sony z novincem med objektivi polnega formata FE 35mm F1.4 GM

Sony z najnovejšim članom priznane serije objektivov G Master polnega formata FE 35mm F1.4 GM (model ​SEL35F14GM) prinaša kakovost slike najvišjega razreda, čudovito mehkobo neostrine (bokeh) ter izjemno lahko in kompaktno zasnovo, kar odpira široke možnosti izražanja. FE 35mm F1.4 GM je tisti objektiv, ki ga mora imeti vsak uporabnik Sonyjevega sistema E, saj skupaj s Sonyjevimi fotoaparati omogoča napredne možnosti samodejnega ostrenja. Izvrstno se obnese pri mnogih zvrsteh fotografije – med drugim pri pokrajinski, portretni in ulični fotografiji. In ne samo pri fotografiranju, enako vrhunski je tudi pri snemanju videoposnetkov.


Vrhunska ločljivost v kompaktnem objektivu

Sonyjeva napredna optična zasnova in proizvodna tehnologija prinašata izjemno ločljivost, čudovito mehkobo neostrine (bokeh) in zmogljivo in natančno ostrenje. Vse to v obliki kompaktnega objektiva, ki tehta vsega 524 gramov in meri samo 76 mm (premer) x 96 mm ter ima navoj za filter premera 67 mm. FE 35mm F1.4 GM se ponaša z napredno optično tehnologijo, ki skrbi za osupljiv kontrast in vrhunsko ločljivost. Dva elementa XA (ekstremno asferična) učinkovito poskrbita za vrhunsko ločljivost po celotni površini slike. Kompakten 35-milimetrski objektiv ni le izjemno mobilen in enostaven za upravljanje, temveč se kot občudovanja vreden izkaže tudi, ko gre za delovanje v zahtevnih svetlobnih razmerah. Stekleni element ED in ostale optične izpopolnitve učinkovito zmanjšujejo kromatsko aberacijo in pojav vijolične barve na robovih objektov, kar je dodaten kamenček v mozaiku osupljivih rezultatov.

Čudovita mehkoba neostrine za široke možnosti izražanja

FE 35mm F1.4 GM prinaša skoraj okroglo odprtino zaslonke, za kar skrbi njenih 11 lističev. Takšna raven kakovosti je redkost med objektivi te velikosti in teže. K čudoviti mehkobi neostrine, ki je značilna za objektive serije G Master, prispeva tudi natančen nadzor sferične aberacije tako med snovanjem objektiva kot na različnih stopnjah izdelave. Upodobljeni subjekti zato resnično izstopajo.

Tukaj sta še dva inovativna elementa XA, ki omogočata neverjetne bližinske posnetke z gladkim, kremasto zabrisanim neostrim ozadjem. Kombinacija največje odprtine zaslonke F1.4 in fleksibilnosti, ki jo omogoča kratka razdalja ostrenja (najmanjša razdalja ostrenja znaša samo 27 cm, največja povečava pa 0,23x v načinu samodejnega ostrenja), omogoča izjemen nadzor nad globinsko ostrino ter doseganje osupljivo mehkih neostrih delov slike – tako pri fotografiranju kot pri snemanju videoposnetkov.

Napredno ostrenje za še boljše slike

Dva Sonyjeva linearna motorja XD (extreme dynamic) prinašata visoko učinkovit potisk za natančno samodejno ostrenje in sledenje, s tem pa izjemno ločljivost na katerikoli razdalji. Za hitro, gladko in tiho samodejno ostrenje skrbijo najsodobnejši algoritmi za krmiljenje, razviti posebej za linearne motorje XD, ki izboljšujejo odzivnost in natančnost, hkrati pa zmanjšujejo vibracije in hrup. Ob tem je napredno ostrenje na voljo tudi pri hitrem zaporednem fotografiranju in snemanju z velikim številom sličic na sekundo.

Izpostaviti velja še ročno ostrenje z linearnim odzivom. Idealno je za ustvarjanje učinkov ostrenja pri snemanju videoposnetkov, saj zagotavlja, da se ostritveni obroč pri ročnem ostrenju izvrstno odziva na upravljanje. Vrtenje ostritvenega obroča se neposredno odraža v obliki ustrezne spremembe ostrine, kar ustvarja občutek natančnosti in takojšnega odzivanja pri upravljanju ostrenja.

Profesionalno upravljanje in zanesljivost

FE 35mm F1.4 GM prinaša popolnoma profesionalno upravljanje, vključno z gumbom za zadržanje izostritve in stikalom za preklop med načini ostrenja, kar zagotavlja enostavno in učinkovito upravljanje objektiva. Obroč za nastavljanje odprtine zaslonke se ponaša z dvema načinoma delovanja. V običajnem fotografskem načinu se ob vrtenju čutijo koraki v obliki klikov, kar pa je mogoče izklopiti za snemanje videoposnetkov. Ob uporabi s fotoaparatom APS-C ali z vidnim kotom Super 35 lahko služi kot ekvivalent 52,2-milimetrskemu objektivu, s čimer je FE 35mm F1.4 GM popolna izbira za snemanje videoposnetkov.

Gumbu za zadržanje izostritve je prek menija fotoaparata mogoče dodeliti mnoge druge funkcije. S tem ima fotograf ali snemalec možnost, da si nastavi neposreden dostop do zanj pomembnih funkcij.

Objektiv je bil zasnovan za odpornost na prah in vlago. S fluorom prevlečena sprednja leča odbija vodo, maščobo in ostale nečistoče.

Cene in razpoložljivost

Novi FE 35mm F1.4 GM bo na voljo konec januarja 2021 pri pooblaščenih prodajalcih po predvideni maloprodajni ceni 1.700 evrov.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem POVEM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri POVEM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem POVEM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več