Računalništvo, telefonija
17.09.2020 09:51

Deli z drugimi:

Share

Sony končno razkril ceno konzole PlayStation 5!

Za novi Sony PlayStation 5 bo treba odšteti vsaj 399 evrov!
Za novi Sony PlayStation 5 bo treba odšteti vsaj 399 evrov!

Težko pričakovana igralna konzola PlayStation 5 je končno nared za pričetek prodaje. Podjetje Sony je namreč na nedavni konferenci PlayStation Showcase razkril tako ceno kot datum prodaje nove igralne konzole. Ljubiteljem konzolnih iger bosta na voljo dve različici nove igralne konzole PlayStation 5, in sicer klasična PlayStation 5 ter PlayStation 5 Digital Edition, ki ne bo razpolagala z optičnim pogonom. Za klasično igralno konzolo PlayStation 5 z optičnim pogonom bo treba odšteti kar 499 evrov. Cenejša različica PlayStation 5 Digital Edition brez digitalnega pogona pa bo vrednotena na 399 evrov.

Igralni konzoli PlayStation 5 ter PlayStation 5 Digital Edition je že mogoče prednaročiti, v Sloveniji pa jo bomo po vsej verjetnosti na prodajnih policah trgovin ugledali 19. novembra. Sony naj bo do marca 2021 izdal skupno kar 15 milijonov enot nove igralne konzole. To dejansko pomeni, da naj bi ponudba dohajala povpraševanje. Pri tem velja še omeniti, da se bodo igre za novo igralno konzolo podražile, in sicer v povprečju za 10 evrov. A kot kaže to ne bo ustavilo ljubiteljev računalniških iger, saj bo, vsaj po današnjih napovedih, povpraševanje po novosti precej presegalo dejansko ponudbo.

Ljubitelji konzolnih iger sicer že dlje časa nestrpno pričakujejo prihod igralne konzole PlayStation 5, saj bo šlo za eno najboljših igralnik konzol doslej. Strojna oprema novosti bo namreč zajemala osemjedrni procesor AMD Zen 2, ki bo posebej prilagojen za poganjanje konzolnih iger in se bo ponašal s frekvenco 3,5 gigaherca. Za grafične vsebine bo skrbelo grafično jedro AMD RDNA-2, ki se bo ponašalo z grafično zmogljivostjo 10,28 teraflopov grafične moči in 36 računskih enot frekvence 2,23 gigaherca. Piko na i bo dal še hitri sistemski pomnilnik kapacitete kar 16 gigabajtov. Preostala strojna oprema prihajajoče igralne konzole PlayStation 5 bo obsegala še 16 gigabajtov grafičnega pomnilnika GDDR6 in pogon Solid State kapacitete 825 gigabajtov, kar pomeni, da bo novost zagotovo precej hitrejša v primerjavi s trenutno igralno konzolo PlayStation 4.


Prijavi napako v članku