Fotoaparati in kamere
17.05.2014 13:21

Deli z drugimi:

Share

Sony Cyber-shot RX100 III: Strup v majhni flaški!

Sony je s pripravo fotoaparata Cyber-shot RX100 III dobesedno pometel z vso konkurenco!
Sony je s pripravo fotoaparata Cyber-shot RX100 III dobesedno pometel z vso konkurenco!

Podjetje Sony je fotografe prijetno presenetilo s predstavitvijo novega kompaktnega fotoaparata, ki sodi v sam vrh digitalne fotografije. Fotografski gigant je s tem dokazal, da je vsa konkurenca na tem področju dobesedno zaspala in da bo minilo še veliko časa, preden ga bo lahko spet dohitela. Digitalni fotoaparat Sony Cyber-shot RX100 III je namreč dovolj kompakten, da se brez težav prilega roki a je hkrati opremljen tako s širokokotnim objektivom Zeiss Vario-Sonnar kot slikovnim tipalom ločljivosti 20,1 milijonov slikovnih točk.

Odlična ločljivost in upodobitev fotografskih motivov pride do izraza z naprednim procesorjem BIONZ X, ki zajema podrobne detajle, zmanjša šume na določenih mestih in odpravlja difrakcijo ter tako ustvarja vrhunske in jasne slike, polne osupljivih detajlov. Optični stabilizator slike SteadyShot odpravlja tresoče posnetke in zagotavlja jasnost slike tudi pri daljših goriščnih razdaljah. Ljubitelji fotografije bodo fotoaparat vzljubili tudi zaradi lahkega in praktičnega ohišja iz aluminija, ki s tesnili, odpornimi na prah in vlago, zagotavlja še boljšo vzdržljivost na lokaciji fotografiranja. Tu seveda nikakor ne gre spregledati možnosti zajemanja videoposnetkov ločljivosti 1.920 x 1.080 točk in do 10 fotografij na sekundo pri polni ločljivosti.

Za brezžično povezovanje z zunanjimi napravami sta na voljo povezavi NFC in Wi-Fi, zaslon OLED s 3-palčno (7,6-centimetrsko) diagonalo pa lahko prosto vrtimo za kot do 180 stopinj. Kompaktni profesionalni digitalni fotoaparat Sony Cyber-shot RX100 III bo v Evropi naprodaj še pred pričetkom poletja, zanj pa bodo trgovci zahtevali okoli 750 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Sony fotoaparati

Prijavi napako v članku