Računalništvo, telefonija
02.09.2015 10:20
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

SonarPhone, prenosni sonar za sodobnega ribiča

Vexilar, proizvajalec navtične elektronske opreme s 50-letno tradicijo, predstavlja prenosni sonar, SonarPhone. Kot pove že ime, SonarPhone s pomočjo neposredne WiFi povezave spremeni pametni telefon ali tablični računalnik v polno funkcionalen sonar.
Priročna torbica za nošenje
Priročna torbica za nošenje

Ker za delovanje ne potrebuje ne GSM signala in ne internetne povezave lahko deluje povsod po svetu. SonarPhone ustvari lastno WiFi dostopno točko za povezavo med SonarPhone in pametnim telefonom oz. tabličnim računalnikom, ki jo lahko delite s poljubnim številom uporabnikov – potrebna le je aplikacija, ki je na voljo za Android in iOS sistema. Pri tem je potrebno poudariti, da SonarPhone tehnologije ne gre primerjati z radiofrekvenčno ali bluetooth sonar tehnologijo, ki nista primerni za resno delo, saj imata omejeno količino prenosa podatkov pri desetkrat manjšem dosegu.

SonarPhone je samostojen, popolnoma funkcionalen visokoločljiv sonar sistem, ki se lahko postavi ob bok običajnim sonarjem na trgu – vendar z občutno nižjo ceno. Pravzaprav se na področju sonarnih sistemov zadnjih trideset let ni veliko spremenilo. Proizvajalci so z novimi modeli zgolj spreminjali tip in velikost zaslona, od česar je bila odvisna tudi cena naprave. Pri tem velja omeniti še, da ta tudi najnovejši modeli klasičnih sonarjev uporabljajo tehnologijo zaslonov, ki je vsaj 10 let za tisto, ki je vgrajena v vaš pametni telefon ali tablični računalnik.

SonarPhone je na voljo v treh izvedbah. T-POD je popolnoma prenosen plavajoči modul, ki se lahko uporablja z obale, ali vleče za čolnom, kanujem ali kajakom. T-BOX e na voljo kot prenosni ali vgradni sistem (z vakuumskim načinom pritrditve in z lastnim napajanjem ali s fiksnim načinom pritrditve in priklopom na 12V električno omrežje čolna).

SonarPhone v kombinaciji z aplikacijo Navionics omogoča hkratno uporabo GPS in sonar sistema, s čimer lahko ustvarite lastno kartografijo jezerskega ali morskega dna.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem FOTO BESENIČAR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri FOTO BESENIČAR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem FOTO BESENIČAR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku