Programska oprema
26.05.2023 07:22

Deli z drugimi:

Share

SOLIDWORKS z dostopom do storitev v oblaku

Verjetno bi se večina uporabnikov programske opreme SOLIDWORKS strinjala, da je ustrezna informiranost in usklajenost vseh udeležencev v procesu razvoja izdelkov svojevrsten napor in izziv.
Foto: Solid World
Foto: Solid World

Razpoložljiv čas od začetka razvoja do končnega izdelka je vse krajši in neusklajenost podatkov je pogosto glavno ozko grlo ter vir napak in zamud v celotnem procesu in s tem povezanih stroškov.

Z uporabo oblačnih zmogljivosti 3DEXPERIENCE platforme lahko uporabniki presežejo omejenost komunikacije in izmenjave informacij ter si olajšajo sodelovanje – tako znotraj kot zunaj podjetja.

Platforma 3DEXPERIENCE – svež pristop v poslu in inovacijah

Dassault Systèmes se je odločil, da od 1. julija 2023 vse nove namizne licence SOLIDWORKS vsebujejo dostop do storitev v oblaku, do katerih bodo lahko z doplačilom dostopali tudi vsi obstoječi naročniki programske opreme SolidWorks, ki bodo tako lahko svoje delo dvignili na višjo raven.

Oblačne storitve, ki bodo vključene v SOLIDWORKS licence, bodo zagotavljale večjo učinkovitost in produktivnost pri oblikovanju izdelkov. Do svojih podatkov boste lahko dostopali kjerkoli in kadarkoli, kar bo omogočilo hitrejše odločitve in skupno delo na projektih. Poleg tega pa bodo podatki varno shranjeni v oblaku, vam pa ne bo treba investirati v lastno strežniško infrastrukturo in z njo povezane storitve.

Dodatno pa vam bodo oblačne storitve omogočale boljšo uporabniško izkušnjo, saj boste lahko uporabljali različne aplikacije in orodja, ki so integrirana v oblaku. Predvsem pa boste lažje sodelovali in komunicirali s svojimi sodelavci in strankami, kar bo omogočilo hitrejše in bolj učinkovito reševanje problemov.

  • Skupna raba in označevanje datotek

Z novimi zmogljivostmi 3DEXPERIENCE platforme lahko delite 3D modele s komerkoli neposredno iz SOLIDWORKS-a ali brskalnika, poleg tega lahko modele tudi označite s pomočjo različnih orodij, ki jih ponuja aplikacija. Pridobivanje povratnih informacij v realnem času in interakcija o vašem delu z drugimi osebami je tako le še klik stran.

  • Shranjevanje in potrjevanje dokumentov

S pomočjo 3DEXPERIENCE platforme lahko zdaj podatke varno shranite v oblaku,  poleg tega pa lahko uporabljate še različna orodja za deljenje podatkov, upravljanje življenjskega cikla izdelkov preko različic in revizij, lahko pa tudi pregledate dizajn samega izdelka kar v brskalniku, brez nameščanja dodatne programske opreme. Podatke lahko shranite v oblak kar iz SOLIDWORKS-a, ki zagotavlja varno vozlišče za shranjevanje in dostop do vašega dela. Če delo vključuje tudi sodelovanje z drugimi uporabniki, lahko preko 3DEXPERIENCE platforme svoje dokumente zaklenete, dodatno pa lahko dokumentu določite revizijo, stanje delovnega toka ali pa dodate posamezne oznake, meritve oz. opombe. Z uporabo 3DEXPERIENCE platforme bodo vaše datoteke vedno na mestu, dostopne vsem uporabnikom in posodobljene.

  • Upravljanje in nadzor

Če vaše delo zahteva tudi upravljanje podatkov, imate na 3DEXPERIENCE platformi popoln dostop do zbirke orodij, ki pomagajo upravljati podatke, delati s formalnimi spremembami in odobritvami in preverjati projektna opravila. Te rešitve rastejo z vami in povezujejo SOLIDWORKS s platformo 3DEXPERIENCE, kjer lahko širite vaše delo še na različna druga področja razvoja izdelka, kot sta napredna simulacija ali izdelava.

Enostavna uporaba

Z uporabo SOLIDWORKS in 3DEXPERIENCE platforme se dvigne nivo delovnega procesa v podjetju, saj z uporabo orodij platforme prihranite čas, potreben za razvoj izdelka, posledično so tudi stroški manjši. Sam sistem je zelo prilagodljiv, kar pomeni, da lahko spreminjamo vloge oz. pravice in s tem dostop do različnih aplikacij.

Uporaba oblačnih storitev je zelo enostavna, poleg tega se močno zmanjša možnost napak v procesu razvoja izdelka, ker še poveča dodano vrednost. Prednost je predvsem v tem, da lahko s centralizirano platformo nadomestimo več orodij, ki so se za izmenjavo informacij uporabljala v preteklosti (mail, OneNote, Google Drive …).

Če razmišljate o rešitvi za upravljanje inženirskih podatkov in želite oblačno rešitev na ključ, ki jo je enostavno nastaviti in implementirati, potem je 3DEXPERIENCE platforma prava izbira za vas. Izkoristite varnost, sodelovanje, mobilnost, shranjevanje in skupno rabo 3D CAD podatkov v oblaku, kot želite in ko želite.

Več lahko najdete na spletni strani www.solidworld.si


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
3D tehnologija


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več